Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В квартала има една лоша жена. Не с лош характер, а с лоша репутация. За малко пари, върши разни услуги. Понякога се навива и без пари. Толкова се е оплела в неприятности, че винаги има за какво да я изнудиш. Наричат я Лекето.

От почти една година Лекето е звезда. Дават я по телевизора, среща се с известни хора, влиза на важни места – беше в Министерския съвет, беше и в Народното събрание. За да изяснява на мъжете от квартала кой е допринесъл повече за лошата й репутация.

Тази история е отблъскваща. И не заради Лекето, а заради глуповатата наивност, с която всички доброволно се включихме в нея. Скоро може да научим в детайли какво бельо носи или не носи Лекето и няма да забележим как сами сме се превърнали в герои от нейния сюжет.

Баста! С риск да бъда обвинен в плагиатство, защото двама души с прякори създадоха партия с такова име много преди аз да напиша Баста!

Никой ли не се обижда от тази история? Никой ли не казва Баста! на подобна грозна подмяна, която не ни позволява да видим „разцъфтяващата ни Родина“?

Напоследък и скандалите ни не приличат на истински скандали. Едно е да видиш вътрешен министър да вечеря с ноторни братя, тип мутри, или да чуеш в запис как премиерът отменя митническа проверка в пивоварна, съвсем друго е да се занимаваш с Лекето. Нали?

Губим нивото всекидневно. Но го правим с удоволствие.

В това време икономиката продължава да потъва, властта продължава да се прави на мутра пред енергото и банките, защото това радва масите, а работните места продължават да намаляват. Дори и според статистиката.

Децата знаят наизуст текстовете на къпина, малина и галина, тук-там и някоя световна столица, но не могат да си купят билет за метрото.

Мат'ряла изветрява, докато единици се превръщат за една нощ в богати и успешни, а после същият мат'рял ги номинира за евродепутати.

Това обаче не ни интересува, важното е да си купим ваучер, за да пратим смс, за да изгоним от къщата оня, „дето мноу мъ дразни“.

Тръпнем в очакване с какво бельо или пък без бельо е била Лекето, а в паузите се палим кой какъв клип бил изкопирал.

В това време „тъпаците“ в други държави бачкат яко и подреждат света си. И когато дойдат от ООН да ги анкетират дали са щастливи, някой от тях дори отговарят с „Да“.

Ключови думи

Коментари

Уви,така е ...

Жоро

Личи си, че си станал накриво. Респект за красноречието! Ще ми се това да помагаше с нещо. С течение на времето се е оформила една сравнително тясна група, която успяваме да гледаме обективно на нещата и все пак се интересуваме от политика. И си дъвчем едни и същи теми. И се лайкваме взаимно... А останалият свят или не се интересуват от политика, или пък ако могат да четат - си отварят да четат Уикенд, Шоу, Блиц и пр. И така - кучетата лаят, България гние, а красноречието така и не помага ... И все ден се питам какво е реалистичното решение?

Бедров ме убива - толкова много приказки и накрая всъщност нищо не казва. Талант! явно му плащат на дума, ха-ха

Doctora

Ноторната нашенска "политическа класа" е (меко казано)пачавра. А както е известно.."пачавра леке не хваща"..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.