Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кажете, само аз ли се страхувам, когато мисля за това, че Украйна втори месец живее, очакваща ВЪОРЪЖЕНО ТАНКОВО НАХЛУВАНЕ от братска славянска Русия, втори месец се готви за война, втори месец е уплашена от очаквано погребение на своите синове, майките на които вече втори месец умират при всеки телефонен звън,

Украйна, получаваща все още цинкови ковчези със свои офицери от Крим, убити от РУСКИ ВОЙНИЦИ. Украйна - вече преодоляла психологическата бариера и разбрала, че в случай на война ще воюва, и то ще воюва на живот и смърт, и вече разбираща, че в тази война смъртта сред нейните мъже ще бъде като бурен облак и въпреки това е готова, готова да умре, но не и да се предаде....

Само аз ли се страхувам от осъзнаването, че Украйна това вече няма да ни прости?

Ние днес преминаваме границата, когато страната, с която в продължение на столетия сме били братя, се отвръща от нас и се отделя за векове.

Когато от братя, съседи, приятели просто пред очите ни се превръщаме в хора, с които те вече са ГОТОВИ ДА ВОЮВАТ НА ЖИВОТ И СМЪРТ.

Те наистина са готови да умират, но не и да живеят с нас повече.

Такова нещо не се забравя.

Такова нещо се лекува с десетилетия. Ако не и с векове. Докато генетичната памет не изчезне. А генетичната памет не се е изтрила още от Гладомора (страховитият глад през 30-те години на миналия век в Украйна, наложен от Сталин - б.р.).

Путин, разбира се, е лайно. Но това, което прави сега... Досега бяха цветя.

Този човек искаше да остане в историята.

О, да. Получи му се. Безусловно

Това говно, което сега той забърква, ще разделя дори и нашите внуци.

 

* Авторът Аркадий Бабченко е руски журналист, създател на проекта „Журналистика без посредници“. Роден е през 1977 г., завършил е международно право, женен е и има една дъщеря. Участвал е в двете войни в Чечения – първия път през 1995 г. като донаборен войник, втория – през 1999 г., като наемник. Работил е за много издания, между които „Московски комсомолец“ и „Новая газета“, както и за тв предавания. Като военен кореспондент на „Новая газета“ е отразявал войната в Южна Осетия през 2008 г. Текстът е публикуван в профила му във фейсбук.

Ключови думи

Коментари

Дани

Глупости, написани от продажници.

Отивай в Уикенд, тук не ти е мястото. Няма по долна твар от тази, която държи повече за друга страна, отколкото за своята.

Продажник е този, който очаква Путин да дойде да спасява и България

мамаев

На Путин му остава малко .

alcom4

Аркадий Бабченко е направо герой ! Трябва да го наградят ,докато е още жив ,за високи достижения в журналистическия анализ и за ПРОФЕСИОНАЛНА смелост .Той работи в особенно рискова държава за журналистите ,дръзнали да говорят и пишат истината .Тази страна,путинова Русия е в условие на ДИКТАТУРА ,а демокрацията и "пазарните " условия ,са само "параван" ..който няма съдържание!Наистина от векове Русия "мислеща", себеси , за нещо "повече" от другите , се държи ,като .."слон в стъкларски магазин" със своите съседи..! Престъпно и надменно , е отношението на управниците в Кремъл ,със съседните държави. Ето защо, не бива да се "чудят" ,защо са обградени от неприятели.! РУСИЯ И НЕЙНИТЕ БЕЗУМНИ УПРАВНИЦИ ,САМИ ,"КОПАЯТ " ,ГРОБА НА ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВО СЪЗДАДЕНА ИМПЕРИЯ..!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.