Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Световноизвестният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес бе изписан от клиниката в Мексико Сити, където прекара повече от седмица, се съобщава в изявление на болницата.

Маркес бе хоспитализиран с белодробна инфекция и дехидратация. Той бе подложен на лечение с антибиотици. Представителката на болницата Хакелин Пиенда съобщи, че 87-годишният Нобелов лауреат все още не се чувства много добре и "състоянието му е деликатно". Но причина за това вече не била болестта, а напредналата му възраст, така че ще продължи лечението си у дома. Според роднини самият Маркес още миналата седмица искал да напусне клиниката и да се прибере.

Габриел Гарсия Маркес е роден на 6 март 1927 в Аракатака, Колумбия, известно като банановото пристанище на Карибско море. Авторът на "Сто години самота" обаче прекарва по-голямата част от живота си в Европа и Мексико, където живее и до днес. Сочен като най-известния представител на течението "магически реализъм", елементи от който се откриват в много негови произведения. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 година.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.