Делян Пеевски е бил номиниран за евродепутат и от областната организация на ДПС в Смолян. Миналата седмица Пеевски получи доверието и на структурата в Кърджали. 

ДПС-Смолян е номинирало осем имена - Делян Пеевски, екоминистъра Искра Михайлова, председателят на младежкото ДПС Илхан Кючук, евродепутата проф. Владко Панайотов, съветничката във Външно министерство Емине Гюлестан, Севим Мусак, юристка от Мадан, Емилия Торманова – Сечкова от златоградското село Старцево, по професия счетоводител и Велин Велев – икономист от община Доспат, съобщи "Фокус".

Както и предложенията от Кърджали, и смолянските не са подредени по предпочитания. Централното ръководство на ДПС ще реши кои ще са кандидатите за евроизборите, след като получи всички регионални номинации.

Делян Пеевски рядко се появява публично, а откакто бе избран за председател на ДАНС, не е стъпвал и в Народното събрание. Изборът му на 14 юни 2013 г. разпали няколкомесечни протести срещу правителството и това принуди парламента да отмени решението си няколко дни по-късно.

Няма информация с какво Пеевски е впечатлил местния актив на ДПС в Кърджали и Смолян. Той е известен като собственик на медии, но публичният му образ нямал нищо общо с реалния, обясни преди дни пред бТВ депутатът от движението Камен Костадинов. Затова избирателите го харесвали:

"Те виждат, че публичният му образ няма общо с реалния. Те го виждат, пипат го. Да, той е малко по-едричък, малко по-различен...човек."

Миналия месец прокуратурата разпореди серия от проверки, включително и данъчни, срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и банкера Цветан Василев. Поводът бе сигнал от "Протестна мрежа", който обвинява тримата в "организирана престъпна група".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ