След вчерашната снимка  (снимката на Камерън от 19 август - б. р.) ми станаха ясни нещата: Дейвид Камерън е евтин популист и затова пътува с EasyJet, а британската политика за българския фейсбук е ясна като бял ден, така че този хич да не се прави щото и той не е стока. 

Докато си мерим общата култура обаче, сигурно една трета от парламента и половината правителство пекат задници в Евксиноград на държавна сметка, а в неговите заградени и охранявани 800 декара площ е половината личен състав на НСО, зает основно с мъкнене на запотени бутилки. Сигурно в момента там на същия плаж депутат с между нула и едно изказвания в зала се обажда, за да пита дали ремонтът на ведомствения му апартамент в София върви по план, щото август това се прави, за да не се смущава работата на ползу роду. 

Някъде там сега скучаещи шофьори от НСО, които винаги са по двама за охраняван ВИП персон (защото нещо може да стане с единия), си цъкат телефоните и се оплакват как на този плаж е пълна скука, откакто Юлиана Дончева напусна политиката. Къде са четиримата постоянни охранители на Лютви Местан не знам, дано да са на сянка и хлад, докато чакат да ги смени някой от другите поне 12 души, с които се въртят в смени. За Пеевски не се притеснявам, той си има богата майка и е отказал полагащата му се охрана от НСО след заплахите неясно от кого, та е икономисал барем половин милион лева, господ здраве да му дава. 

Изобщо всичко си е в нормалния ред на нещата, 1200 души в НСО пазят и обслужват народните избраници и не им дреме, че нямали европейски аналог или че бюджетът им е по-голям от този на министерство.

Те вече ще имат и двойно повече права да бутат, арестуват и подслушват, и като им се увеличи след новия закон двойно работата, ще поискат и повече бюджетна издръжка, разбира се.

Вие, коментаторите с общата култура, моля почивайте и анализирайте британската политика, само не се застоявайте седнали пред компютрите и се разхождайте на всеки 30 минути против хемороиди.

Коментарът на Николай Стайков е от фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.