Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Както и в други случаи, ние не коментираме предполагаеми подслушани разговори".

Така отговори на запитване на Клуб Z Мария-Лайра Траверса от службата на говорителите на баронеса Катрин Ащън - върховен комисар по външните работи и политиката на сигурност на ЕС.

Запитването бе по повод разпространения миналата седмица в YouTube разговор между руските посланици в Еритрея Игор Чубаров и в Зимбабве Сергей Бахарев. Докато обсъждаха гласуването "за" и "против" руската анексия на Крим в ООН, двамата дипломати отправиха обидни квалификации към България и други европейски страни.

"Всички тези, да ги е..., погранични страни - Латвия, Естония и други европейци, а също така румънците и българите ще ги заврем с шутове да ги е... там, където им е мястото", каза тогава Чубаров.

Той дори призна в разговор с журналиста от Клуб Z Момчил Инджов, че е говорил това, но се застрахова, че го е направил в частен разговор, където човек може да си позволи да се шегува. Часове по-късно обаче руското външно министерство обяви изтеклия в интернет разговорза фалшив.

В същия телефонен диалог Чубаров заяви следното:

"Наскоро нещо си приказваме с посланика на Евросъюза. И той ми казва: "Слушай, вземи си ги обратно Румъния и България. Не, момчета, отговарям, няма да стане".

В името на обективността  и на правото на всеки да се защити, Клуб Z потърси шефа на делегацията на ЕС в Еритрея. Това е холандецът Маршел Херман. Отговори ни неговият заместник, германецът Томас Тидеман.

"Такива теми са от компетенцията на Европейската служба за бързо действие", заяви Тидеман. След което ни посъветва да се обадим на Майкъл Ман - един от говорителите на баронеса Катрин Ащън.

Г-н Ман обаче се оказа в командировка за няколко дни. "Изпратете ни запитване по пощата и ще ви отговорим", каза французойката Делфин Лиеврмон. Така и направихме. Клуб Z изпрати запитване на нейната електронна поща и малко по-късно получи отговор от г-жа Мария Лайра Траверса.

И от този отговор стана ясно, че Европейската служба за бързо действие не коментира предполагаеми подслушани разговори.

Учтивият и кратък отговор на г-жа Траверса

А от българското Външно министерство вече 4 дни се държат по антоновски - ни дума, ни вопъл, ни стон.

Ключови думи

Коментари

Димов

Браво на Клуб Z, че сте потърсили истината и от страната на ЕС.

Луд гидия

Разбихте ги! :D :D :D

да го духат.ние свикнахме.

да го духат.ние свикнахме.

niki

ЕС нема такова животно

66

Александър Дугин – идеен водач на "новото евразийство" – практически официална идеология на днешния Кремъл, неслучаен човек – бивш съветник на председателя на руската Дума, професор в Московския университет. Също с обилна брада, обикновено с черна риза под черно сако, със стъклен поглед (имаш чувството, че след възцаряването на Путин стъкленият, абсолютно лишен от човешка емоция поглед е станал мода в тази страна). В началото на своята беседа от 11 април 2013 г. философът-евразиец споделя с нас, че от много години размишлява върху проблема каква би могла да бъде една "нова, осмислена и убедителна" национална идея за днешна Русия (вижте видеото в края на текста- бел.ред.). И ето, "неотдавна (следователно преди анексията на Крим – б. м.) – казва той – в главата ми дойде мисъл относно това как да се реши този въпрос". "Идеята е такава – изстрелва Дугин – че ние трябва да завладеем Европа, да я завоюваме и да я присъединим" Да – ни повече, ни по-малко. И понеже си дава сметка, че това "ново, осмислено и убедително предложение" едва ли ще прозвучи съвсем естествено за мнозина дори в Русия, великодушно разрешава отначало да се даде възможност на хората, които биха се стреснали от него "да попъшкат, да повикат…," та, когато очакваната вълна на "кряскащите агенти на Запада, на петата му колона и на прочее кликушестващи сили" спадне, да може вече да се зададе спокойно питането: "А защо не?"

Index

Шансът е бил бързо да се намери Маршел Херман. Инак еврокрацията завърта нещата и нищо никога не се разбира.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.