Двама души са загинали, а един е тежко ранен рано тази сутрин край ломското с. Сталийска махала. По информация на местни хора причината за инцидента отново е гонка на пътя.

Селото е много дълго, а пътищата наоколо са прави, казаха пред Клуб Z местни хора . По думите на източници на БТВ участниците са били предупреждавани от местната власт да преустановят редовните си състезания с автомобили.

21-годишният Цветан В. е шофирал "Фолксваген Голф", в който са били приятелите му Давид В (22 г.) и Силвестър С. (32 г.). Според все още непотвърдена официално информация към 7.50 ч те са се гонили с друга кола, която опитвали да настигнат. Тогава водачът е изгубил контрол и след излитане от пътя са се ударили жестоко в дърво в самото село.

Двамата пасажери са загинали на място, а Цветан е натрошен и е в тежко състояние.

Същевременно тази сутрин във Великотърновския апелативен съд  не можа да стартира делото за мярка за неотклонение на Филип Михайлов, който уби две деца край Лесидрен. В 10 ч не се явиха нито защитникът му, нито самият Михайлов, който е с мярка "задържане под стража" и би трябвало да е в ареста.

Магистратите глобиха защитника и назначих служебен, който има 4 часа да се запознае с делото.

Не се знае дали ще е възможно криминализиране на автогонките в Наказателния кодекс, стана ясно пък от репортаж на нова тв тази сутрин. Предз медията вътрешният министър Румяна Бъчварова каза, че е разпоредено всяка областна дирекция на МВР да прилага собствени мерки, тъй като проблемите са известни по места.

„Наши служители с коли ще могат да извеждат нарушителите от движението и да ги санкционират на място. Особено внимание насочваме към проверките за алкохол и правоспособност на шофьорите”, заяви министър Бъчварова. 

Тя обясни, че ще има съвместни екипи с ДАИ.