Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

МВР ще мисли да бъде криминализирано организирането на гонки. Това съобщи началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски, цитиран от "Дарик". За това ще се мисли след поредния тежък инцидент, при който в Лесидрен загинаха две 16-годишни деца, а други две бяха ранени. За първите седем месеца на тази година на пътя животът си са загубили 17 деца.

Обмисля се и възможността да бъдат наказвани и участниците в залаганията на гонките. 

Комисарят коментира и трагичния случай в Лесидрен. Според него в полицията не са постъпвали сигнали за гонки. Той поиска повече активност от гражданите, като ги призова да подават сигнали за автоджигитите.

 „За да се установи, че е имало гонки единственото нещо, което трябва да знаят хората, е, че те трябва да са съгласни да свидетелстват. Няколко репортажа се излъчват след случая в Лесидрен, освен кмета никой от това село не излезе да каже, че е подавал сигнали, че е готов да свидетелства, че иска да помогне на службите за контрол да се установят такива хора, които участват в гонки. Подаването на сигнала значи да застанеш с името си, да застанеш със сведението си и да защитиш това, което твърдиш. Официално от Областната дирекция в Ловеч имаме информация, че такива сигнали не са регистрирани", уточни той.

"През първите 7 месеца на 2015 година са загинали 17 деца на пътя, 604 са ранени. От тях 8 деца са загинали като пътници в автомобилите, 7 деца са загинали като пешеходци и две като водачи", уточни Рановски.

От началото на годината на територията на страната са станали 3994 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 368 души, а 4976 са ранени. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с 88 повече, загиналите са с петима по-малко, а ранените с 200 повече. Най-много пътни инциденти стават в големите градове, като най-сложна е обстановката в Пловдив. Там има най-много загинали и ранени.

Пак днес премиерът Бойко Борисов отдаде най-голямо значение на семейното възпитание. Като основно отговорността за участниците в гонките била на родителите им. "Ролята на семейството е изключително важна за предотвратяване на войната по пътищата и законите трябва да се спазват", каза Борисов. 

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

А чия работа е да патрулира и да гледа какво става, моя ли? На полицията и е много лесно така -- няма подаден сигнал, кесят си в районното на хлад (или на топло, според сезона), цъкат си фейсбука на смартфона докато дойде поръчка да пазят некоя банда крадци и чак тогава на "работа". А защо "няма сигнали" е ясно на всеки, който си е имал работа с ушев. Ако постъпват сигнали, полицаите не идват навреме, после пишат протокол, че нищо няма и почват да плашат, че ще санкционират подалия сигнала за злоупотреба с дежурните телефони. Всичко е натаманено отдавна.

стрина пена

Така ли? А как е бил прегазен попът миналата година? Не разследвахте ли случая? Колкото до семейното възпитание премиерът е много прав - на него му липсва такова

х

Кметът заяви, че е подавал сигнали, меверджията твърди (материалът горе), че сигнали не са постъпвали. Кой лъже?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.