Хората в Лесидрен от години са били свидетели на провеждащите се в центъра на селото и по улиците му гонки, но ги е било страх да свидетелстват срещу младежите, които карали бързо колите си, става ясно от репортаж на Нова тв от селото, където вчера автоджигити прегазиха 4 деца, от които две починаха.

"От една година съм предупредил полицията в Угърчин, идваха, след като миналия ден бяха правили гонка в центъра, но нито един жител на селото не се съгласи да стане свидетел, за да им бъдат написани актове", казва кметът на Лесидрен Борис Нешев.

"Страх има в хората - живеят възрастни хора, притесняват се да не им направят нещо младите", обяснява кметът.

"Полицията нееднократно е сигнализирана, но нищо не последва", казва д-р Марин Чернев, чиято майка е жител на селото. "Преди година попът на селото беше сгазен даже", дава пример той.

"Страхът витае в това село, защото тези хора се чувстват безнаказани. Полиция не се вижда", заключава д-р Чернев.

Редно е в такива големи села да има постоянно полицай или нещатен сътрудник, предлага кметът Борис Нешев. Той дава скорошен пример: "Повиках полицията преди 3 месеца, когато беше мачът "Левски"-"Литекс", свиреха гуми на площада, от случая даже бяха качили и клипче в интернет. Обадих се на полицията в Угърчин: Моля, елате да ги хванете, но те казаха, че придружават запалянковци от Левски. Дойдоха на другия ден и тръгнахме да търсим свидетели. Никой не пожела да стане свидетел", разказва той.