Труповете на три лопатара и един сръндак са открити до хижата на ловната дружинка край село Нановица, Момчилградско. Снощи в района е имало три джипа. Проверени са два от тях.

Ясен е извършителят. Това е местен партиен лидер от доминираща в областта партия, съобщава БГНЕС, без обаче да споменава името нито на човека, нито на партията. Известно е обаче, че в област Кърджали, където е Момчилград, управлява ДПС.

От началото на годината човекът имал 25 издадени бележки за отстрелван дивеч. При този лов е издадено разрешение единствено за убития сръндак.

Грубото нарушение бележи началото на ловния сезон за дребен пернат дивеч, открит днес в местност край град Съединение от зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов. Той пожела на ловците приятни изживявания, но ги призова да спазват всички мерки за сигурност.

"Ловът е сериозно занимание и отговорност за истинските ловци. България има установени ловни традиции повече от 130 години. За последните 200 години на територията на страната ни не е изчезнал нито един животински вид", добави Костов.