Челният опит на славната японска мафия Якудза - официален сайт, с химн, фотогалерии и отчети за свършената работа - може да бъде подет и от други престъпни организации по света. И у нас. Да си официализираш мафията е наистина похвална инициатива. Така, когато отправяш някому предложение, на което не може да откаже, той няма да се чуди кой си и какъв си. Просто му даваш адреса на сайта в мрежата и готово. Там ти е и CV-то, и творческата биография, и всичко.
В България обаче този почин няма да намери почва. Японците да имат да вземат - нашата мафия отдавна си има и сайтове, и телевизии, и печатни издания. Можем да изредим списък с имената и ай-пи адресите на повечето, но няма полза. Те не се и крият. Отговорните власти отдавна ги знаят - и какво? Ползват се от тях с най-голям ентусиазъм.
Ако бяхме прекалено цинични, щяхме да ви дадем името на един сайт, от който можете да получите информация за повечето мафиотски дела и документи за последните 25 години: www.parliament.bg. Но понеже не сме чак толкова цинични, няма да го дадем. Същото важи и за сайта www.government.bg. Изобщо не си мислете, че намекваме нещо. 
И понеже отдавна упорито се твърди, че всяка държава си има мафия, а само в България мафията си има държава, предлагаме на нашата бързо да регистрира сайта www.мафия.бг и да го ползва по предназначение. Проверихме, адресът още е свободен.