Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Омбудсманът не ръководи службите за сигурност, не може да те подслушва, не може да контролира трафика и не може да те арестува. А Мая Манолова не е толкова богата, няма медии и не отказва интервюта.

Това са единствените разлики между 14 юни 2013 година и 30 юли 2015 година. Това са единствените разлики между избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС и избирането на Мая Манолова за омбудсман на Републиката.

Има и още една разлика – Пеевски бе избран явно, Манолова – тайно. Така днес знаем кой е гласувал за Пеевски, но не знаем кой е гласувал за Манолова.

Червената депутатка е най-доброто, за което избирателите на БСП могат да мечтаят – тя е всеотдайна, неуморна, стъпвала е във всяка махала в избирателния си район, не бяга от сблъсък, защитава открито позицията си.

Позицията на омбудсман обаче е друго. Тя е последна надежда на граждани, които са се сблъскали с превзетите от абсурда и от мафията институции. Омбудсманът е партньор на гражданите, които не се отказват, борят се и искат да променят живота в България. Омбудсманът е символ на активния гражданин, който – въоръжен единствено с аргументи и воля – понякога може и да побеждава държавата. Само понякога.

Три пъти в горния параграф използвах думата „граждани“ като определение за активни, честни и уважаващи закона и човешките права хора. Мая Манолова има поне три проблема с тях.

1. Петното

През лятото на 2013 година, когато хиляди българи всекидневно протестираха за оставката на Пламен Орешарски заради предложението му Делян Пеевски да бъде избран за председател на ДАНС, десетки доказани неправителствени организации прекратиха партньорството си с Мая Манолова. Тогава тя беше заета с изработването на нов Изборен кодекс и в процеса участваха не малко организации. До 14 юни.

Мая Манолова подмени диалога, легитимира никому неизвестни досега сдружения, организира посещението им при премиера и извади на сцената типове като Петното. После той застана до вътрешния министър Цветлин Йовчев и поиска помощ, за да „започне веднага да арестува“ протестиращите срещу правителството.

"Има рискове кои хора ще попаднат в диалога с властта и парламента, но това е пътят, за да се чуе гласът на хората", коментира тогава Манолова.

2. Клеветите

Това бе бурно лято за червеното острие. Тя бе единственият депутат от управляващите, който не се страхуваше и заставаше очи в очи с протестиращите. Но и това не е достатъчно, за да си омбудсман.

"Вече едва ли има човек в България, който да не е наясно, че една огромна част от протестите в София се плащат. Има си тарифа“, каза тогава Манолова.

И не спря дотук.

"Бих казала, че това е една нова форма на временна заетост. И доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон, някои да отидат на море, благодарение на финансирането по време на протестите. Тази временна заетост, която ако продължи през есента, сваля малко от ангажиментите на социалния министър да търси подпомагане за тези хора, защото едни други хора им плащат за това да ходят на протести".

Тези твърдения до едно останаха недоказани, но за сметка на това станахме свидетели на публични разправии за обещани, дадени и недадени пари около нейните партньори от нейното гражданско общество – Петното и другите.

3. "Атака“

В началото на тази година БСП и „Атака“ организираха общ протест срещу споразумението, което урежда възможността за 16-милиардния заем. Напълно легитимен повод за протест. И напълно нелегитимно поведение. Мая Манолова застана пред знамената на „Атака“ и това по никакъв начин не я смути.

Хигиената е част от качествата, които може и да не са описани като изисквания, но са задължителни за човек, който иска да бъде обществен защитник. Омбудсман под знамената на екстремистка организация, продаваща омраза... Найс, а?

Омбудсманът е човек, който не участва в задкулисни схеми. Имаме доказателства за поне две схеми, в които Мая Манолова е участвала: избирането на Делян Пеевски и... собственото й избиране.

П.П. Май забравих за аферата „Костинброд“. Надявам се, вие не сте забравили. 

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Адски е "найс", Бедров, от Мая-омбудсман по-"найс" е само Пеевски - шеф на ДАНС. Само дето фигурата на омбудсмана се възприема като "директор на водопад" от повечето българи. За жалост. И не ми се вярва реакцията да е достатъчно остра...

БедрОФФ

Жалко материалче от жалко Соросоидче

Б.С.

Чиба, мишко!

Деян

Българина устремно губи чувството си за достойнство и чест. По-красноречиво доказателство от избора на тази компрометирана жена няма и не може да има. Народните представители, които дадоха гласа си за нея до един си лепнаха на челата клеймото на позора. Проклети да са!

Кълни, кълни, баби - само това можеш явно. С какво точно е компрометирана Маяма? Безспорно е комична фигура, но това с какво я прави по-недостойна от другите комици в Парламента?

Колорадски Бръмбар

Ех, другарю Бедров, #Кой да ви го слага между бедрата. Не знаете ли, че вече има нови опорни точки, спуснати на "Протестна Мрежа", с които съвсем скоро ще се съобразите и Вие, макар още да не знаете?

смях на парцали

бръмбарчето пак жужи и си пили мозъчето за хонорар... :)

Радев

Е това ли са огромните прегрешения на Манолова бе, Бедров? Че застанала до "Атака" и че е казала на глас, че в огромната си част протестите са платени - нещо, което е ясно на всеки средно интелигентен човек? Аз лично бяха против избора на Манолова за омбудсман по съвсем друга причина - парламента и опозицията като цяло губи един от най-ярките си представители. Човек с безспорни качества за тази работа, който си служи с ясни аргументи и не го е страх да влезе в дебат. На фона на мънкащите световно неизвестни представители от ГЕРБ, РБ и пр. Манолова е с класи отгоре. Освен това е куражлия - не и мигна окото да излезе сама срещу оцъклената пасмина преди 2 години. Евала на Мая, пак казвам - жалко, че напуска парламента.

що не си я вземеш у дома?

chuh

che inache narichat maja manolova "SESTRA GALEVA". Za tezi dvamata li stava vapros, koito poluchiha osaditelni prisadi i se chupiha njakade, za da ne lejat...

Развеселен

изборът за омбудсман на представител на опозицията, при това ярък противник на сега управляващите, е проява на висша политическа култура

Деян

Няма как да ми е весело, когато човек като Манолова, който концентрира в себе си всички признаци на безподобно политическо пристрастие, заема ролята на посредник между държавата и пострадалите от нея. Тепърва ще я видите, като се развихри в новата си роля. С всички сили ще трупа мед в паничката на бесепарите. За това драги развеселен, моля те да размислиш. Не и ли се доверяваш твърде лекомислено.

Ицо

И да не забравяме връзката и с "поправката Ванко1"...

Д. Делелянов

Чел съм нявга, слушал съм да казват славни и прочути мъдрословци на уста с презрителна насмешка, че народът — туй е стадо овци. Помами ги хитро и след тебе в огъня дори без страх ще дойдат. — Може би! Стада съм виждал често, ала все магарета ги водат!

Хей ТРОЛ мазен

Така е като ви плащат на бройка - едно и също плещите навсякъде. Ти да не би да се имаш за овчар?

Аз

Ех този бедров,до сега спа, толкова малоумни неща се случиха в Парламента за няколко дни и нямаше един ред от теб. Сега хвана Мая за шлифера. Не си направих труда да прочета какво си написал, защото знам, че стандарта ти е двоен.

Любомир Стефанов

Избирането на НОВИЯ НИ ОБЩЕСТВЕН ЗАЩИТНИК е срам и позор,но не заради партийната му принадлежност,не и заради примитивните игрички на "ИЗБРАННИЦИТЕ" на народа, не даже и заради участието му в спектакъла КОСТИНБРОД ,а е срам и позор за народ,който търпи всичко това!

Това е гавра с народа Всички на протест довечера !!!

гяур

Не се плюнчи, Бедров, супер си е Маяма :) На другите кандидати не успях и имената им да запомня, че ги чувам за първи път.

Бесен на парламентарната сволоч

Долна шафрантия, червена, зелена, всякаква. Просто политическа проститутка. Точка.

Още

А Костинброд къде е?

Кога?

Има ли организиран протест довечера? Кога и къде?

чичко паричко

че какво е виновна мая за костинброд. Че имаше там нещо имаше, но не мая бе виновна за това. Пък и Косьо Пенчев взе да става активен едва последната една година преди да му изтече мандата.

ТРОЛ от БСП! Б О К Л У К!

Тано

Ами тя е на мнение, че 350 лева са достатъчни на човек да живее нормално

Развеселен

това не беше ли Пръмова

Протеста е тази вечер 19.30 пред НС

hacks

Някъде четох преди време, че Боко бил убеден, че ще довърши мандата докрай, явно убеден в силата си да потушава пожари, като тихо отзад си гони своите си цели – къде със „коалиционните си партньори”, къде с ДПС. Напоследък обаче обърка баланса и станаха прекалено много простотиите за кратко време. 2-3 дни с лавина от „добри” новини. Вероятно ще активира харизмата и ще обиколи медиите, но се опасявам се че със спокойствието му е свършено. Както и че далаверите с ДПС ще поспрат поне до месец преди изборите. Досада!!! Два месеца загубени в обяснения с Протестна мрежа и подобни.

Естет

Атака е екстремистка организация? А ГЕРБ каква организация е - организация с идеална цел, а целта е да се изхарчат 16 милиарда? А ДПС каква организация е? Деформаторски блок каква организация е? Български хелзинкски комитет каква организация е? Хайде малко по-сериозно с определенията, соросоидчета!

Бедро Иванов

Интересно е лицето Иван Бедров с какви средства се издържа? Нека да се сезират съответните институции, ще излязат доста интересни неща наяве!

Светлана Джамджиева

Иван Бедров е на трудов договор в Клуб Z. И получава заплата. Вие, анонимнико, от какво живеете?

ЯКО ЯДОСАН

Вместо да плюете по Бедров,чиито адвокат не съм,докажете аргументирано,че това,което казва не е вярно!Абе хора,не си ли задавате въпроса защо тази супер активна и напориста лява политичка се отказва от парламентарните екстри,от любимата партия и изобщо от политиката?Да сте чували приказката за плъховете и потъващия кораб? Гоце,Таня,Румен,Ивайло,Мая...ха познайте кой ще е следващия? А Да сравниш по честност и обществен авторитет К. Пенчев с М.Манолова,е все едно да сравниш например...Лех Валенса с Гьобелс!

Майчо Манолов

омбудсмана няма никаква власт и политическа стойност. Бойко евтино се отърва от този змей, който вече няма да му разваля рахата особено около кметските избори.

Б. Борисов

И какво сега? Довечера по мене ли ще хвърляте гнили домати?

В парламента дойде момента- всички най-накрая да се отарвът от устатната МАЯ.

В парламента дойде момента, когато всички най-накрая да се отарват от устатната МАЯ.

до ЯКО ЯДОСАН

Ако имаше елементарни политически познания, щеше да знаеш, че Лех Валенса е същото за Полша, каквото е и Михаил Горбачов за Русия - силно противоречива личност! Колкото до г-н Бедров, прави ми впечатление, че статиите му в електронните издания, както и дейността му в Туитър силно водят към една политическа насока, което ме навежда мисълта, че този човек е изключително слаб журналист и/или най-малкото е добре заплатен от определени финансови кръгове, за да лобира за определените от тях позиции. Не знам кое е по-жалкото от двете, но материала по-горе може да направи добро впечатление само на хора с изключително слаба политическа и обществена компетентност!

ЦК на БКП

Мановува, Победихме! Напред към светлото бъдеще, другари!

АТАКА

Победихме, другари! Лично товарищ Путя ни изпрати поздравителен чек!

Димитров

Разбира се, че повечето от протестиращите бяха платени, това не е тайна за никого! Неслучайно протестираха активно срещу заема от 1 милиард на Орешарски, а приеха с усмивка скромните 16 милиарда на Бойко Методиев Борисов! Освен платени протестиращи, платено беше на хора като Асен Генов, Иво Инджев и много други подобни индивиди, които бяха изключително яростни и активни в многобройните си публични изяви, а в момента си харчат паричките, придобиването на които не могат да докажат! А Вие, г-н Бедров, с какво се издържате? Интересно ми е как активно заемате определена позиция, удобна винаги за определени политически и финансови кръгове...а по дефиниция поне журналистиката била четвъртата власт...

Той не е само журналист. Затова и никак не му се получава, когато се изявява вместо Цонева и Генов. Зависимости, приятелски кръгове ... и журналистика.

Фатолина - българската Чичолина

Скарали се човешките органи по между си на тема: "кой ще бъде омбудсмана на тялото". Всеки претендирал, че е най-важен. Сърцето казало, че помпи кръв, черния дроб филтрира гадости, белия дроб е климатика...и т.н. По едно време се обадил задника ..и той искал да бъде омбудсман. Приcмяли му се и го нарекли пръдльо. Ядосал се задника и си затворил митницата. Цяла седмица л*йната нямалo от къде да излязат и тялото било пред гръмване. Всички органи почнали да му се молят да отвори изхода. Задника претендирал да е омбудсман. Накрая с общо решение го провъзгласили за официалния омбудсман на тялото. Задника отворил изхода и на всички им олекнало. Та така драги ми българи, от него ден насам всички задници са омбудсмани !!! (by Fatolina)

кво правим сега без омбудсман... и без БСП!?

ДПС за геноцид

Хора не го ли осъзнавате? Прекалено видно е. Мая е поставена стратегически за да освободи насъбралото се обществено напрежение от провалените реформи и явната зависимост от ДПС. Скоро ще си подаде оставката и каруцата ще продължи. Така се измества фокус просто. Всички в парламента са зависими от ДПС протестирайте срещу тях, а не срещу някаква кокошка.

Напред, Мая!!!

Мая е достоен човек. Искрено се радвам за нея и й пожелавам здраве и успехи. Предлагам да не се търсят телета под воловете, а да се присъединим към неуморното й желание да се посвети на грижата за хората.

На Марс ли живееш?

Хайде да кажете и точно за кои хора ще работи, в нейния случай е много явно. Все пак говорите за активен лобист и манипулатор. Със сигурност тя не е автор, но пък стана активен изпълнител на най-голямата предизборна манипулация. Явно "достоен човек" за вас е доста широко понятие.

Маяма?

Маяма, това ти ли си? Не мога да допусна, че освен теб самата, може да има още един фен на Мая Манолова.

denim58

Мая и Достойнство?! Две несъвместими неща!Костинбродска е политически кариерист, който няма капка морал,дори и в личният си живот!

Теляк

Мая е изключително нечистоплътна като политик. ТЕЦ с медеца на Ковачки кой го даде? Галеви кой ги води по Позитано? Кой спасява мъжлето си от правосъдие след като го хванаха с контрабандни цигари? Кой беше любовница на лудият кюстенд9илски кмет? Не търсете телетата, вижте си смрадливите волове тъпи червени изкуфелняци.

Парламентът буквално всеки ден бълва доказателства, че е компрадорска котерия.

Развеселен

хубаво се издаде. Помним навремето кой се бореше с компрадорската буржоазия. Венсеремос, камараде.

Doctora

Не знам дали е само от жегата, но този народ май съвсем изтрещя. Не се впечатлиха от преизбирането на ноторни мутри, допуснали фалита на четвъртата по големина банка (КТБ) в ръководството на БНБ, но щяли да протестират за избора на обудсман...

ТРОЛ на червените бабички!

Развеселен

да следят и избора за арменски поп, също е много важно

Тиквата

Бездарния автор се е опитал да еякулира интелектуално, но се е получила една среднощна полюция, от която само е омазал пижамата! Споделил ни е клюки от жълтия печат, недоказани по никакъв начин. И е силно притеснен от идейно обединение пред някаква кауза, странно заяо не е притеснен от едно друго безпринципно обединение което ни управлява последните година , две време ??????

Не си тиква, а боклук червен!

denim58

Иван Бедров не е бездарен автор, а доказан журналист, който ти цитира Мая Костинбродска, и застава с името си зад публикацията, а ти се криеш зад името "Тиквата", защото мислиш като Тиква!

Развеселен

не съм на позицията на автора на статията, но не смятам, че трябва с цинизми да се спори

svetlana

омбудСРАМ

svetlana

Едно време бай тошо се отърваваше от неудобните като ги пращаше дипломати, сега ги правят омбудсман

[email protected]

Браво Бедров! Како винаги обективно ,точно и аргументирано.За съжаление мислешите хора са много скромен дял от обществото ,което си личи и по част от коментариите.В резултат -за правдата ще се борат хора ,за които разликата между добро и зло ,почтено и не е имагинерна величина.

Санитар

Манолова и хигиена? По смрадлива жена от тази не съм срещал. Където и да минеше по кюстендилските бардаци след нея се носеше особена миризма на неизкъпана и миришеща на пот жена. После в парламента се лустроса и започна да се търкаля с разни мутри и братоци от Дупница.Изключително нечистоплътна личност.Нужникът в който затъва България.

на Санитаро тъпкача

Санитаре, ти си по-смрадливата жена!Помериши се,ако не вярваш..Да те е.а у смрадливио санитар..Капут сбръчкан..

Николай I

Надявам се това да е последният исторически компромис за тази седмица!

Развеселен

е няма повече, във ваканция излизат хората

кака

А,не! Днес ще ни суровакат с тока, май.

Николов

Точно заради гражданското й мъжество да разобличи търгашите с фалшиви бюлетини в Костинбродската афера я правят достоен омбудсман.

Деян

Е, да, ама се оказа, че такова нещо като костинбродска афера няма. Само такива дебили като Мая и тебе дебилстват по нея с всичка сила. Ако искате и кретенствайте. В това сте силни. Това е първата природа на дебили и кретени от вашия сорт.

denim58

Доказа се,че бюлетините в Костинброд, са нормален надпечат...Спри да се информираш от Прас-Прес...

Развеселен

Професор Михаил Константинов обясни защо с тези бюлетини не може да се фалшифицира нищо. Който разбрал - разбрал.

КлубЗет като стенвестник на ПМ. Бляк.

jojoз

Бедров е един от най-обективните журналисти. А това, че избраха Манолова е поредното доказателство, че живеем в скапана държава.

И ти да топнеш зурла на копанята на "Отровено общество", и ти ще си обективен, не се съмнявам.

до jojo3

Обективен журналист? В писанията на този господин освен силно зависима от странични кръгове позиция, прозира и силно изразена посредственост и непознаване на политическите и обществени процеси! Статия, дефинираща интелектуалното ниво на първенец в селско помощно училище, адмирации към автора!

Коментатор

Иван, ти си най-пристрастното журналистче след Кеворк.

Кой Бедров?

Още една платена статия. И не разбрах, кое е клевета - "Костинброд"? А твоята тарифа Иване колко е???

норкомань

спри с лепилото, гражданино

......

Само да вметна корекция, че "никому НЕизвестни" реално означава всекиму известни ;)

ОТАН

Да разчиташ, че Манолова ще те брани като гражданин от икономическо-политическата мафия на България е като да се оставиш на въшливия да те пощи!

Бочко Мочков

Нормално е г-н Бедров да ненавижда ПП Атака! Все пак интересите на менторите му от "Отворено общество" силно контрастират с дефинирането на български национални интереси, които г-н Сидеров много често изтъква! В България няма проблем пенсионери с 40 години трудов стаж да вземат по 180 лева пенсия, няма проблем специалисти с по две висши образования да стоят без работа или в най-добрия случай да работят за 500 лева заплата, а любимите на г-н Бедров малцинства (незнайно защо!) да ползват безплатен ток и вода, да получават по 1200 лева помощи, като същевременно ограбват, бият и убиват беззащитни старци по селата! Това е г-н Бедров европейската и либералната България! Но както знаете, в историята и развитието на света винаги е имало равновесие! Видовден ще дойде рано или късно!

Развеселен

сбъркал си рейса, пич. Волен защитава руските, а не българските интереси.

Фатолина - българската Чичолина

Госпожата е много спонтанна и глупава и обича камерите. Артистка. Предлагам да изчакаме до октомври и тогава да броим пилетата.

Фатолина - българската Чичолина

Мисля да наблюдавам. За сега си мисля, че й дадоха тази длъжност за да млъкне и да се усмири. От друга страна пък си мисля, че прекалено спонтанна , което е характерно за глупаците. Конфузена съм. Пилците се броят на есен.

вуйчо

Бедров ти не беше ли оня с хонорара от 100 лева на час?А 500-те хиляди бюлетини от Костинброд за тапети ли бяха предназначени?

Тоягин.

Плюете по Мая? Както е тръгнало Мав може и президент да стане. Тогава ще ви видя ВАС плювачите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.