Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По протести на Окръжна прокуратура – Бургас, РДНСК - Югоизточен район - Бургас обяви нищожността на 4 разрешения за строеж в района на къмпинг "Юг" в община Царево, предаде БГНЕС.

Изцяло са възприети аргументите, че разрешенията са издадени при груби нарушения и неспазване на разпоредбите на Конституцията, Закона за устройство на територията, Закона за опазване на околната среда и Закона за Закона за биологичното разнообразие. Освен това, изградените обекти попадат в имот, изключителна държавна собственост. Там допускането на застрояване е незаконосъобразно и противоречащо на Конституцията.

Окръжна прокуратура – Бургас установи, че главният архитект на община Царево Станислав Николов е издал 4 разрешения за строеж. Прокуратурата спря изпълнението им до разглеждането на протестите.

Главният архитект разрешил строеж на "Вилно селище", по което е предвидено изграждането на 16 вилни сгради. Издадено е разрешение и за строеж на "Сезонен хотел", на ресторант и за преустройство и пристройка на обслужващи сгради в заведение обществено хранене, тип бистро.

Установено е наличие на сиви стабилизирани дюни в района на къмпинг "Юг". Разрешенията за строеж са издадени, без да е проведена процедура по оценка за съвместимост по Закона за биологичното разнообразие. Строителството е разрешено и извършено, без да е проведена задължителната процедура. Това предполага наличието на опасност от унищожаване и увреждане на най-близко разположената защитена зона - част от европейска мрежа "Натура 2000".

Последствията от засиленото антропогенно присъствие са предпоставка за преки и косвени негативни въздействия особено върху морските природни местообитания и видове, се казва в мотивите на прокуратурата.

Установената в "Къмпинг Юг" активна плажна ивица, на която се намират подвижни дюни и неподвижни крайбрежни дюни с тревна растителност (сиви дюни), обуславя нищожността на разрешенията за строеж. 

Ключови думи

Коментари

Ха сега кметът и аржитектът да връшат това от джоба!

проклятие

Незаконното строителство в къмпинг "Юг" е извършено със знанието и с разрешението на И под закрилата на мощния и непромукаем ГЕРБаджийски чадър! Имаше един формен простак, престъпник, измамник, лъжец и мошеник, викат му Миро мършата, той нещо го даваше земеделски министър на банкянската мутра в първото му провителство! Та точно този формен простак - Миро мършата, се чудеше дали става дума за дюни, след като чепиците му бяха направо потънали в пясъка! Няма по-големи престъпници и по-големи некадърници и простаци от СИКаджиите, пардон - от ГЕРБаджиите, ама то всъщност е едно и също! Хайде, тичайте наесен пак да гласувате за СИКаджийските мутри на баш мутрата от магнолиите в Банкя! Тичайте, и дано да се препънете, да си счупите тъпите кратуни, та да не стигнете до урните!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.