Треньорът на "Лудогорец" Бруно Рибейро изтъкна оправдания "по български" след срамното отпадане от молдовския "Милсами" в Шампионската лига - 1:2 и общ резултат 1:3. Обикновено нашите треньори търсят причините навсякъде другаде, но не и в себе си.

Разликата тук е, че с български наставници "Лудогорец" игра в Лига Европа и в Шампионската лига, с "човека на Жозе Моуриньо" отпадна от молдовските "орли" - пълни дебютанти в най-комерсиалния евротурнир.

"През първата част се представихме добре, но не успяхме да вкараме повече от един гол, а имахме няколко добри ситуации, рече Рибейро след провала. - След почивката рискувахме, останахме с трима в защита и отново опитахме да вкараме, но съперникът ни отбеляза на контраатака. Играчите изпълниха задачите, представиха се добре, вярвахме, че ще продължим, но не успяхме."

Дотук "добре", но ето какво добави португалецът:

"Нямахме време за почивка, играем мач на всеки три дни, чувства се умора, много пътувания се събраха. Повече пътувания, отколкото тренировки. Липсват ни тренировки с новите футболисти. Опитахме се да дадем най-доброто, играхме с двама нападатели, но не успяхме да продължим напред."

Въпреки това той не смята да подава оставка.

"Да, разбира се, че искам да остана. Трябва да продължаваме да работим, да тренираме здраво", завърши Рибейро.

Игралият в Молдова - за "Шериф", Владислав Стоянов, коментира следното:

"След жребия знаех, че ще е трудно, защото противникът изповядва стил, който не е добър за "Лудогорец", трудно играем срещу такива съперници. Но и за миг не ми е минавало през акъла, че няма да продължим. Днес търсихме гола, моментно отпускане при първия ни костваше изравняване. Това е шок за целия отбор, не само за мен."

"Нямам обяснение за регреса в отбора, напуснаха ни шест основни футболисти, а пет от тях играеха във всеки мач. Новите не са свикнали още в "Лудогорец". Не сме в оптимална форма. През първото полувреме имахме 6-7 чисти положения и играхме добре, докато домакините явно не успяха да се ориентират, но вкарахме само един гол. Късметът ни обърна гръб този път. Аз знам, че не е само до късмет, но и до майсторство, но без шанс не може във футбола", завърши футболист №1 на България за миналия сезон.

Националът Светослав Дяков пък обяви, че няма логично обяснение за отпадането - за първи път в толкова ранна фаза, откакто "Лудогорец" играе в Европа.

"Без да подценявам съперника, нямаме право да отпадаме от такъв отбор, с класи сме по-добри, каза капитанът. - През първото полувреме изпуснахме много положения. Трябваше да спечелим с разлика. Днес молдовците имаха две атаки и ни вкараха два гола. При това положение със сигуерност имаме голям проблем в защита. Още не мога да си изясня как ни вкараха тези голове. Нямаме избор, сега трябва да си играем само в нашето първенство. Много е тежко. Това, което Господ ни даде миналите години, си го взе."