Министерството на отбраната разпространи съобщение за новия си парламентарен сектерар – това е Лора Кендова. Повод за разпространеното късно в неделя съобщение стана публикация във вестник „Преса“, че „гримьорка е парламентарен секретар на военните“.

Лора Кендова, бивша гримьорка, стилистка и създателка на модния лейбъл джийн стайл, е новият парламентарен секретар на Министерството на отбраната", написа вестникът и информацията бе тиражирана в редица медии. Някои издания разпространиха и снимка на жена.

Според министерството обаче, филмът се оказал съветски. Официалното съобщение твърди, че новият парламентарен секретар Лора Кендова е завършила Гимназия за чужди езици "Иван Вазов" в гр. Пловдив. През 2009 г. се е дипломирала в Софийския университет "Св. Климент Охридски", Философски факултет, специалност - европеистика.

"Владее перфектно три езика: английски, италиански и испански. Никога не е била гримьор или стилист и не е лицето от снимките, с които се илюстрира разпространяваната информация", казва Министерството на отбраната.

Кендова заема поста от досегашния парламентарен секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев, който е преназначен в пресцентъра.

Това не е първият случай, в който министерството на Николай Ненчев се заема да опровергара медии. Последния път, когато ведомството попадна в подобна информационна въртележка, бе пристигането на американските танкове, които участват в съюзнически учения в България.