Напоследък много се чудя защо му е на Бойко Борисов толкова настървено да съди Бареков. Е, нямам отговор.

Според мен не му трябва.

Освен ако не изпитва някакво мазохистично удоволствие в съда да разплитат с часове термина тъп и доколко тъпотата му е изначално присъща. Свидетелски показания, експерти, въобще заформя се мегадело. От цялата работа Борисов рискува зорлем да почнат да го свързват с омразното му определение „тъп“. Представете си нещата да се докарат дотам, че в речника ни да влезе сравнението „ти си тъп като… лидер на ГЕРБ“. 

Сега се е разгневил на бившия си почитател №1, че го обижда на „крадец“. Пак обвързва личността си с неласкави твърдения.
Тук, разбира се, Бареков си противоречи. Не може хем да си тъп, хем да си откраднал 4 млрд. лв. Добре е да вземе да реши на кое от двете да заложи. Но противоречието е неизменна част от сложната, на моменти шизофренично сложна личност на новия политик.

Доскоро той страстно почиташе, обичаше, благоговееше даже пред Б.Б.

В студиото му като че имаше окачен невидим портрет на Бойко Борисов, пред който той се покланяше всяка сутрин по време на предаване. А сега хвърля такива злосторни обвинения срещу някогашната си икона.

Цялата история много напомня кървав развод между доскоро влюбена двойка, в която единият поне е изневерил. Съд, обвинения, скандали…

Борисов се държи точно като измамен съпруг, който си отмъщава с тежки дела, а Бареков с типичния си усет към циркови номера се възползва от ситуацията.

Да съдиш новия политик обаче  е рисково занимание, като да хвърляш камък в рядка кал. Знаете какво става.