Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Марк Зукърбърг - основател, президент и главен изпълнителен директор на социалната мрежа "Фейсбук", е получил заплата от 1 долар за 2013 г., преаде Блумбърг.

Това показват борсови документи, с които се е сдобила агенцията.

За миналата година Зукърбърг е получил общо 635 165 долара от компанията спрямо 1.99 милиона през 2012 г., което е спад с 67 на сто. Почти цялата сума е в натура. Основно тя е за лични пътувания с частния самолет и екстрите на борда, включително фъстъци и лешници, плащани от "Фейсбук", защото са били оправдани поради съображения за сигурност. Със същите аргументи и бившият премиер Бойко Борисов оправдаваше разходите за полетите с държавния "Авиоотряд 28" 

Марк Зукърбърг не е получил никакви бонуси кеш или в акции освен символичната заплата от 1 долар. В това отношение той следва основателите на "Гугъл" Сергей Брин и Лари Пейдж.

Най-скъпо платеният служител във "Фейсбук" е вторият човек в компанията. Това е директорката по експлоатацията Шерил Сандбърг, която получила малко над 16 милиона долара за 2013 г.

Марк е на 22 място в света на богаташите със състояние от 28.7 милиарда долара по данни от март 2014 г.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.