Стотици хора се включиха в протеста на в подкрепа на съдебната реформа, предложена от министър Христо Иванов. И в момента пред Съдебната палата в столицата продължават да прииждат хора. Полицията спря движението в района.

Скандиранията на протестиращите са "Оставка" и "Реформи".

Акцията бе подгрята още миналата нощ когато активисти на "Протестна мрежа" прожектираха надпис #Оставка върху Съдебната палата в София. Поканата за оставка е към главния прокурор Сотир Цацаров, който тази сутрин в студиото на бТВ отказа да сдаде поста. 

Във фейсбук страницата на протеста за съдебната реформа се бяха записали над 4000 души, но малцина вярваха, че темата ще изкара много народ на пъпа на столицата. Призивът бе: "Елате в деня, в който отбелязваме разрушаването на Бастилията, да поискаме #ОСТАВКА-та на главния прокурор и да заявим подкрепата си за Правосъдната реформа!"

По стар и добре известен почин днешният протест не мина без контрапротест. В 17 часа или час и половина преди протеста срещу Цацаров се събраха и негови поддръжници - по-малко от 30 души. Почти никой от тях не знаеше защо е доведен там. А контрапротестиращите, развяващи снимка с нецензурно обръщение към ДСБ лидера Радан Кънев бяха убедени, че това всъщност е правосъдният министър Христо Иванов.