Правителството ще даде около 3 млн. лв. за срок от три години за самолетни билети, хотелски настанявания у нас и в чужбина и конферентни услуги. Това става ясно от публикувана на сайта на МС обществена поръчка.

Крайният срок за подаване на оферти е 20 август.

Кандидатстващите трябва да са в състояние да покрият всички заявени от възложителя дестинации в чужбина и страната. Посочва се, че основните дестинации, по които пътува министерският съвет и служители на администрацията са Брюксел, Виена, Люксембург, Валета, Талин, Москва, Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Лисабон, Мадрид, Стокхолм, Копенхаген, Амстердам, Берлин, Берн, Будапеща, Краков, Букурещ, Прага, Братислава, Истанбул, Токио, Пекин и др.

Относно хотелските настанявания изискванията са изпълнителят на поръчката да може да предостави минимум три варианта за настаняване. При необходимост трябва да се предоставя информация за визови изисквания на съответната държава. Предлаганите места за настаняване в чужбина следва да бъдат максимално близо до местата на провеждане на съответните срещи или събития.