Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голямото и важно решение за Гърция ще бъде взето в събота на среща на финансовите министри от Еврозоната, обяви шефът на Еврогрупата Йерун Дейселблум.

Трябва да разгледаме подробно новото предложение на Гърция и да преценим добро ли е и дали трябва да се добави нещо към него, уточни той.

Така или иначе в събота трябва да вземем голямо решение, повтори той. А в неделя се събират на извънредно заседание лидерите на Европейския съюз, за да одобрят или отхвърлят сделката с Гърция.

По гръцкото предложение денс ще разсъждават по телефона шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, шефът на Европейската централна банка Марио Драги, началничката на Международния валутен фонд Кристин Лагард и Йерун Дейселблум.

Засега единствен от лидерите на Европа френският президент Франсоа Оланд подкрепи новия план на Атина. Според него той давал добра основа за компромисно споразумение между Гърция и Еврозоната.

Доходността по гръцките, италиански, испанските и португалските облигации на международните финансови пазари падна, което е показател за намаляваща опасност от провал и излизане на Гърция от Еврозоната.

Гръцката доходност падна с 355.6 базисни точки (3,556 процентни пункта) до 13,38%. Доходността от италианските десетгодишни облигации слезе с 10 базисни точки, по испанските – с 13 базиснин точки и по португалските – със 17 базисни точки.

Ключови думи

Коментари

Кабакчиев

Вземайте го по-скоро, че си изгубихме времето с вас - и лютите врагове гъркомразци, и аз, фенът на Гърция!

Нопасаран

Фен на ОХИТО си ти, а не на Гърция!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.