Разликата между привържениците и противниците на споразумението на Гърция с кредиторите е по-малко от 1 процент. Това сочат последните прогнози в навечерието на референдума. Според проучвания съвсем малко повече са онези, които ще кажат "да" на сделката, предаде бТВ.

При всички случаи резултатите са на кантар. Решението е в ръцете на колебаещите се.

За да е легитимен референдумът, трябва да има 40 на сто избирателна активност. Очакванията са утре много хора да отидат до урните и да гласуват.

Заради допитването властите намалиха цената на билетите за автобус и влак. През уикенда нямва да бъдат събирани и такси за преминаване по магистралите. Въпреки това, когато банкоматите пускат едва по 60 евро на ден, пътуването до урните може да се окаже скъп проблем. 

Гърци масово се запасявали с гориво от България.

Тези, които ще гласуват с "не", са уморени от суровите икономии през последните години. Затова те подкрепят премиера и лидер на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас.

Привържениците на евроидеята пък са категорични, че връщане назад няма. Те не искат да чуят за въвеждане отново на драхмата.

Всъщност най-важният въпрос за гърците е кога ще отворят банките. Те бяха принудени да хлопнат влати, след като Атина не плати в срок задълженията си към кредиторите.