Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Техник беше убит от робот в завода на Volkswagen близо до Касел, Германия, съобщи в. "Файненшъл таймс". 21-тодишният служител робатил заедно с колега при инсталацията на агрегат, когато бил ударен в гърдите от машината и притиснат към метална плоча. По-късно починал от раните си.

Фаталният случай повдига дискусия не само за разпространението на техниката, но и за философския въпрос за това дали с усъвършенстването си роботите няма съзнателно да посегнат върху хората.

Смъртта, причинена от роботизирани машини в автозаводи датира от 70-те години на миналия век.
Фаталните случаи от машини-роботи са рядкост, защото в заводите обикновено те работят в специални защитни клетки, които предпазват от инциденти. В случая в Касел механикът е бил вътре в клетката, когато е бил ударен.

Проверка на Volkswagen е показала, че машината е била изправна, но по случая тече разследване от прокуратурата.
По принцип автоиндустрията е сред най-безопасните сектори на икономиката. Например, в САЩ при средна смъртност от трудови злополуки при заетите на пълен работен ден от 2,1 на 100 000 души, в автозаводите тя е 0,9.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.