В Реформаторския блок зпочват дебатите около номинациите за районните кметове в София. Това научи Клуб Z от ръководители на реформаторите в столицата. Очака се утре да се проведе първата среща по повод тези кандидатури.

Районите в София, в които по новия Изборен кодекс ще се избират пряко кметове, са 24. Както обикновено изходните позиции на отделните партии влизат в противоречие помежду си. В ДСБ смятат, че има поне 10 района, в които имат силни кандидати, които ще донесат допълнителни гласове, освен тези на реформаторите. В СДС пък имат подобни изчисления за поне 4-5 района. Към отделни райони в София имат интерес БЗНС и дори НПСДЩо се отнася до ДБГ те ще влязат в разговорите с кандидатури за всички 24 района.

Продължават дебатите в Блока и около това кой да е водач на листата за общински съветници. От ДСБ вече номинираха Трайчо Трайков като жест най-вече към гражданския съвет на реформаторите. ДБГ обаче настоява листата да се води от Прошко Прошков.

Спорът кой да е водач на листата е важен, защото на местните избори, както и на парламентарните, бюлетините, в които няма отбелязана преференция, се броят като предпочитание за водача, което бетонира неговото място. Този текст не важи единствено за европейските избори.

Последният евровот бе първият за Реформаторите. Тогава след дълги пазарлъци за водач бе номинирана Меглена Кунева, но тя бе изместена чрез преференциално гласуване от втория Светослав Малинов.