Използвайки данни от Службата на ООН по наркотиците и престъпността, американският онлайн-вестник Global Post публикува нещо като туристически гид с държавите, в които наркотиците вървят най-евтино и къде съмнителното удоволствие е най-скъпо. Изданието публикува класация с цените най-разпространените видове дрога в различни страни. Цените са в щатски долари. Ето няколко оферти:
1 грам канабис може да се купи в Индия само за 8 цента, докато в ОАЕ той струва цели $ 110.
Кокаинът, логично, е най-евтин в Боливия и Колумбия - $ 3,50 за грам. Най-висока е цената на белия прах в Австралия - $ 300 за грам.
Една таблетка MDMA, повече познат на парти феновете като екстази, може да се купи най-евтино в Полша ($ 1,70) и при съседите в Сърбия ($ 2,65). Най-висока е цената му в Мианмар ($ 68,10) и Русия ($ 57,50).
Хероинът в Кения върви по $ 1,90 за грам, следван от Афганистан ($ 2,40). В Бруней грам от този наркотик е $ 1330,40, а в Щатите е някъде по средата - $ 200 долара.
Един грам метамфетамин струва само $ 1 долар в Лаос и $ 2,65 в Сърбия. В Австралия цената стига $ 641,40. 
България засега не фигурира с конкретни оферти в нарко гида на Global Post, но още не е късно да се включи преди началото на летния сезон. Дилърите вече разработват черноморското крайбрежие, където се очакват тълпи от освирепели туристи, почитатели на евтиния алкохол, опиати и секс. Най-вече в бетонните джунгли, все още наречени (кой знае защо) "Слънчев бряг" и "Златни пясъци" - там вече няма нито бряг, нито пясъци, но цимент и наркотици - предостатъчно.