Младежката организация на БСП във Видин изпрати благодарствено писмо до регионалния министър Лиляна Павлова, съобщава сайтът на партията. В писмото си те благодарят, че е променила позицията си по отношение на Видин и той остава в списъка на големите градове от второ ниво, което му осигурява над 38 млн. лв. по Оперативна програма "Региони в растеж"

Повод за писмото е състоялото се на 22 юни подписване на споразумение и делегиране на правомощия на местната власт да избира и оценява проектите, които да бъдат финансирани от програмата в рамките на предвидените средства.

В началото на 2014 г., при управлението на кабинета на Пламен Орешарски, Видин бе включен в списъка на големите градове от второ ниво редом с Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград и Велико Търново, които заедно със София сега получават най-сериозното финансиране. За това решение роля имаха и усилията на Михаил Миков, тогава шеф на парламента, а сега лидер на БСП, който е от този регион.

Решението за включването на града в Топ 10 предизвика реакции от депутати от ГЕРБ в предишното Народно събрание, включително и Лиляна Павлова. Поради това младите социалисти сега благодарят на настоящата министърка, че е проявила здрав разум и е променила мнението си.

При разпределянето на средствата сега след Видин с далеч по-малко пари се нареждат големи областни центрове като  Добрич с 28 млн.лв., Хасково – 27 млн.лв., Пазарджик и Шумен – по 26 млн.лв., Сливен, Габрово и Ямбол – по 25 млн.лв., Перник – 24 млн.лв., Враца – 23 млн., Ловеч – 22 млн.лв. и т.н.

"Обективността изисква да признаем, че Вие израснахте и приехте, че мотивите за това решение не са били политически, както твърдяхте през януари 2014 г., когато му се противопоставихте и че то не се дължи на факта, че Видин е избирателен район на г-н Миков.  Радваме се, че с проявата на здрав разум и Вие ще спомогнете за превръщането на град Видин в райско кътче.

Въпреки това то ще продължи да е недостъпно заради решението на сегашното правителство да отложи за необозримото бъдеще  модернизацията на главен път Е-79 от Видин до Ботевград и да спре строителството на пътя за ГКПП Салаш – Ново корито".

С тези думи младите социалисти се обръщат към Павлова.