Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стрелбата, извършена в църква в американския град Чарлстън, Южна Каролина, ще бъде разследвана като престъпление от омраза, заяви кметът на града Джоузеф Райли. Информацията предава БГНЕС.

Според полицията и последната информация, появила се в американските медии, осем души са загинали на място в църквата, а друг е починал в болница. Стрелецът е 21-годишен мъж, проникнал в църква, посещавана предимно от афро-американци. В момента извършителят се издирва.

Около 21:00 ч местно време в църквата Еманюел, посещавана предимно от афро-американци, е влязъл бял мъж, който открил безразборна стрелба.

Малко след инцидента всички пътища, водещи към църквата, бяха затворени. Длъжностни лица от полицията заявиха, че има опасност от експлозия на бомба. Както стана известно по-късно, взривно устройство не е намерено. В момента на мястото на инцидента има десетки полицаи, пожарникари и линейки.

Бившият губернатор на щата Флорида, Джеб Буш, който по-рано тази седмица се присъедини към президентската надпревара в САЩ, отмени планираното си посещение си в Чарлстън.

"Все още събираме информация. Това е неописуема трагедия в църква с такова голямо историческо значение, в която мъж, изпълнен с гняв и омраза, отне живота на молещите се граждани", казва кметът на града Джоузеф Райли.

Ключови думи

Коментари

Иван

Само така с негрите и циганите!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.