Лъв, избягал в неделя от зоопарка в Тбилиси уби днес човек в центъра на столицата на Грузия. Животни от местния зоопарк се оказаха на свобода по време на наводнението след проливни дъждове.

"Един лъв от зоопарка в Тбилиси уби човек близо до Площада на героите. Специалните сили пристигнаха на мястото и преследват животното", заяви Нино Гиоргобиани, говорителна на вътрешното министерство.

Според някои от местните медии става дума не за лъв, а за тигър-албинос. Те съобщават също така, че нападнатите хора били двама, като единият е успял да се спаси и е откаран в болница.

Унищожителните наводнения връхлетяха Тбилиси в неделя. Заради силните валежи река Вере, която преминава през града, преля, заливайки сгради и автомобили. Имаше 12 човешки жертви.

Наводнението в градския зоопарк позволи на няколко опасни животни да избягат от клетките си. В социалните мрежи се разпространяваха кадри на свободно разхождащ се хипопотам, мечка, търсеща спасение на жилищен перваз. Властите съобщиха и за издирвани вълци, тигри и лъвове.

Преди ден грузинският премиер Ираклий Гарибашвили заяви, че всички животни, избягали от зоопарка са заловени или са загинали.