В последните дни футболисти масово напускат ЦСКА, като разтрогват договорите си заради две или повече неполучени заплати. Днес игралият и в националния тим защитник Венцислав Василев обяви във фейсбук, че си тръгва от "Българска армия". Той благодари на сектор "Г" и на клуба и заяви, че няма доверие на сегашните собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, не иска да играе под тяхно ръководство във "В" група.

ЦСКА вече бе напуснат от Апостол Попов, Стефан Николич, Тони Силва, Неманя Милисавлевич, Иван Маркович, Тончи Кукоч, Бергонси и т.н. Има играчи с изтичащи договори, но практически всеки може да стегне багажа, като разтрогне заради неплатени заплати.

Някои от напусналите вече си намериха нови отбори, но днес на Армията се заговори, че останалите били посъветвани да изчакат развитието на проекта "Васил Божков - Гриша Ганчев". А именно - преобразуване на "Литекс" в ЦСКА, който под тази форма да продължи да играе в "А" група. Ако тази дълго спрягана трансформация стане факт и получи зелен сигнал, а не се споразумее с Манджуков и Георгиев, това ще доведе до два клуба с името ЦСКА.

Споразумението може да означава фалит и закриване на настоящия (задлъжнелия) ЦСКА. Там е работата, че Ивайло Манджуков, който месеци наред се кълнеше как ще спаси клуба и ще получи лиценз, от дни вече не казва нищо за "творческите си планове" по отношение на "червените". Според Милисавлевич, безнесменът съобщил пред отбора, че ЦСКА ще играе от лятото във "В" група.

В същото време няма още нищо официално за "хибрида" на Божков и Ганчев. До края на седмицата трябва да се събере Изпълкома на БФС и да се произнесе за останалите без лицензи ЦСКА и "Локомотив" (София). "Железничарите" депозираха вчера документи и заявление за отваряне на нова процедура по лицензиране, след която клубът да получи временен лиценз на базата на погасителен план за дълга към НАП, а изплащането му да се следи от футболната централа.

За ЦСКА няма молба от Манджуков и Георгиев, което ясно подсказва тяхното намерение. Няма и постъпки от щабовете на Ганчев и Божков, тъй като в момента се твори прословутата трансформация. След разговори на най-високо ниво в родния футбол и спорт стана ясно, че БФС е попитал УЕФА може ли да "благослови" преобразуване на "Литекс" в ЦСКА. Отговорът от Нион: може, но този клуб няма да може да играе в евротурнирите три години. Последното е поохладило ентусиазма на двамата богаташи. Въпреки това обаче по проекта се работи.

Спортният министър Красен Кралев обяви по БНТ снощи, че трансформацията е законна. Той много пъти е казвал публично, че договорът за концесия на базите ще бъде прехвърлен (подписан наново най-точно казано) с дружеството, което е припознато от феновете. А запалянковците на ЦСКА вече го припознаха.