Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В определени общини се готви служебна победа на местните избори чрез регистриране на голям брой "изборни туристи". Трябва да започнат незабавни проверки и да се заличат всички незаконни регистрации.

Това заяви Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и председател на предизборния щаб на "Движение България на гражданите", по повод данните за новите адресни регистрации в различните общини 6 месеца преди местния вот, цитиран от партийния пресцентър.

"Значителното нарастване на жителите на дадена община в първите месеци на годината е сигурен маркер за подготвяне на манипулации на местния вот", коментира Делчев.

"Според официални данни от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, които получих в отговор на въпроса си към министър Павлова, се вижда, че в 87 от всичките 267 общини в България има 100% нови адресни регистрации за последните шест месеца", подчерта Делчев.

По думите му официалните данни на МРРБ сочат, че в 23 общини в страната новите регистрации по настоящ адрес за последните 6 месеца достигат 200% от тези за предхождащата ги половин година.

В Северозападна България такива резултати са отчетени в десет общини - 6 в област Видин и 4 в област Враца. В Югозападна България тенденцията също обхваща 10 общини - 3 в Кюстендилска, 4 в Софийска област и 3 в Благоевградска областОбласт Хасково също влиза в тази статистика с 3 общини с над 200% направени нови адресни регистрации.

Според данните с над 20% са увеличили населението си общините Ковачевци (Перник), Горна Малина (Софийска обл.), Грамада (Видин) и Макреш (Видин), а "новите жители" на Трекляно са с повече от 30%, подчерта Делчев.

"Реформаторският блок няма да остави незаконното "заселване" да продължава", каза още депутатът и призова областните управители и кметовете да упражнят правомощията си и да следят за стриктното спазване на закона.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.