Спортният министър Красен Кралев изрази оптимизъм на старта на първите Европейски игри, които се откриват тази вечер в Баку, Азербайджан. Такъв спортен форум се организира за първи път и представлява нещо като евроолимпиада. България е представена от 127 спортисти в 23 вида спорт.

В Баку е и премиерът Бойко Борисов, който ще има допир до атлетите ни тази вечер. Днес министър председателят се срещна с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Тази вечер в 18,00 часа /българско време/ на Олимпийския стадион в Баку ще бъде даден стартът на Първите европейски игри. Очаква се близо 44   държавни глави и премиери да уважат събитието,  както и лично президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах и повечето членове на МОК. 6000 спортисти, между които 150 олимпийски шампиони и 200 световни първенци от 50 държави ще участват в Баку’2015.

"Не е важно колко медала ще вземем в Баку, важно е колко нови звезди ще изгреят на този форум. Надявям се сред тях да има и наши момчета и момичета. Да стискаме палци!", обяви Красен Кралев.