"Ако продължаваме по тоя начин, след 5 години ще сме на 1% и Лукарски ще е председател на партията. Вървим по пътя на СДС със страшна скорост".

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от БСП Георги Кадиев. Коментарът му бе по повод информациите, че на лидера на БПС Михаил Миков му е предлаган подкуп, за да не се кандидатира за поста, на който бе избран през миналата година.

За случая с подкупа разказа зам.-председателят на партията Янаки Стоилов, без да назове името на човека.

Според Кадиев този скандал е сценарий срещу БСП и самият той като един от кандидатите за лидерския пост и потенциално заподозрян за аферата с подкупа, има най-голям интерес цялата истина да бъде оповестена.

"Ще предложа на колегите да оставим темата за след местните избори", каза още Кадиев. Според него ако се тръгне към разчистване на сметки това ще доведе до срив в партията.

"Ако бях на мястото на Миков, бих оставил въпроса за след местните избори и тайничко бих махнал човека, който е предложил подкуп", обясни Кадиев.

Той бил съгласен с лидера, че в момента има сценарий срещу БСП, в който участват както хора в партията, така и такива извън нея. Кадиев обаче отрече неговият законопроект за промени в Изборния кодекс, който предвижда отпадане на забраната за агитация на майчин език и предизвика силни вълнения в парламентарната група, да е част от сценария.

Във вторник той щял да съобщи на групата дали ще оттегли този законопроект.

"Моят законопроект е едно демократично действие. Може да не го харесвате, може да не му е времето, може да не е по процедура, но той е едно предложение, което е за защита на някакви човешки прави и свободи", заяви Кадиев.

За пореден път той отрече обвиненията, че е човек на ДПС. И припомни, че е бил един от малцината соцдепуати, които в миналия мандат са гласували против назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Кадиев потвърди, че ако бъде изключен от групата ще напусне и парламента. Той обаче все пак се надява да не се стига до там.