Обидни думи, ритници и юмруци си размениха граждани и спешни медици пред сградата на "Пирогов". В основата на конфликта се оказва линейката, която в опита си да направи маневра, запушва кола на столичанин, предизвиква задръстване и провокира истинска свада.

Инцидентът се случва около 17 ч. пред изумените погледи на десетки столичани. На близката спирка на градския транспорт до спешната болница хора забелязват припаднал мъж и веднага викат спешен екип. Лекарите се отзовават моментално, но паркираната линейката запушва личен автомобил, а собственикът губи търпение докато чака екипът да качи пострадалия в линейката и да извърши всички необходими маневри, за да потегли.

"Помолихме шофьора да отмести линейката, но вместо това върху съпруга ми се нахвърли медицинската сестра. Счупи му очилата и каза, че ще счупи и пръстите му", разказа пред БиТиВи потърпевшата съпруга.

Спешната докторка на свой ред отрича да е нападала когото и да било и се оплаква, че самата тя е получила няколко ритника. Кой е започнал първи така и не се разбра, а ръководството на "Пирогов" не беше открито за коментар.

На мястото е пристигнала полиция, за да изясни подробностите за инцидента. Припадналият гражданин обаче е получил необходимата помощ, увери медицинската сестра.