Напускам изцяло по идеологически причини. Аз съм социалист, а БСП е партия на крупния капитал. Тя така и не предложи дългосрочна визия за страната, не се пребори с бедността. А БСП е най-старата партия на България. Това обясни бившият депутат на "Столетницата" Страхил Ангелов пред бТВ.

Според него червената партия имала голям проблем с разминаването между думи и дела.

"Аз не бих могъл да бъда демагог. Цялото ръководството на БСП демагогства – думите се изричат, но нищо не се прави", каза Ангелов.

След това той продължи с горчивите констатации.

"Ръководството, тези едни и същи хора, които ръководят партията 25 г., я превърнаха в чучело, в секта. Твърдят, че те държат монопола върху истината, изкаже ли се различно мнение – бива анатемосан. Нещата, които се изписаха по мой адрес тези дни ме учудват. Аз ако бях на тяхно място, щях да се замисля поне защо се случва", съобщи Ангелов.

Той посочи, че още 30 души от няколко партийни организации си тръгвали от БСП. 

"Не разцепвам, аз си тръгвам по идеологически причини. Аз не знам дали съм за или против Михаил Миков. Тъй като той не говори нищо конкретно", каза той.

Ангелов отрече и твърденията на "Позитано 20", че се е насочил за партийно развитие към партията на бившия президент Георги Първанов, която е част от управляващата в момента коалиция.

"Никъде не отивам. Нито при Велизар Енчев, нито при АБВ", каза Ангелов.