Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

 

Плана на Европейската комисия да преразпределя бежанци от Италия и Гърция към другите държави от ЕС започва да се разсъхва, преди дори да е бил обсъден.

 

Днес вътрешните министри на Германия и Франция обявиха възражения по него.

“Този механизъм за временна релокалицация трябва да се основава на два еднакво важни принципа: отговорност и солидарност. Смятаме, че равновесието между тези два принципа още не е постигнато в предложението представено от Комисията”, казаха Томас де Мезиер и Бернар Казньов съвместно изявление.

Миналата седмица Комисята представи план за преместване на 40 000 нелегални имиграни с право на международна закрила от Италия и Гърция в 23 други страни на ЕС. Великобритания, Дания и Ирландия имат по договор изключение от схемата.

Българските евродепутати Светослав Малинов и Илиана Йотова заявиха, че тя е несправедлива. Те посочиха, че България подобно на Гърция и Италия е била обект на внезапен и силен наплив на бежанци през изтеклите две години и би следвало не да приема, а да изпраща от своите в другите страни от ЕС. Правителството още не е излязло с официална позиция.

Ключови думи

Коментари

88

Бежанците на самолет и обратно по родните места.

Да не се притесняват Германия и Франция. Ние никога не сме против, винаги сме "за" и ще вземем и тяхната бройка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.