Юлиан Михов е новият шеф на митница Свиленград, обяви в ефира на Нова тв шефът на митниците Ваньо Танов.

От днес той поема и пункта "Капитан Андреево", който една седмица бе на "ръчно управление" лично от генерал Танов. Причината. Километрични опашки. Днес вече тировете са в нормални граници пред бариерите. Внедряването на нова автоматична система за проверка на камионите била основната причина за големите опашки, обясни Танов. Според него ще се намали и корупцията, защото човешкият фактор вече не участва в плащания, извършвани изцяло по банков път.

Между 17 и 20 пъти са се увеличили приходите от таксите на "Капитан Андреево" след пускането на допълнителни камери. Те помагат и един камион да се обработва за около 2 минути, похвали се шефът на митниците.

Танов не призна, че на граничния пунк е имало бойкот на митничарите, а поясни, че те били притеснени да не загубят работата си след въвеждането на новите автоматизирани системи и били демотивирани.

Той обяви, че се прави проверка на "Лукойл" от НАП и от агенция "Митници" и чак след завършването й ще може да се разбере дали са верни твърденията на Иван Костов, че компанията е ощетила бюджета с около 1 милиард лева.