Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

 

Бойко Борисов се срещна с папа Франциск във Ватикана. Българският премиер подари на папата камък от гроба на Св. Иван Рилски. С премиера се свързал президентът Росен Плевнелиев, който пък преди време подари на папа Бенедикт огромно великденско яйце:

- Бойко, не мислиш ли, че твоят подарък за папата беше малко дребен? - попитал президентът – Ако аз бях на твое място щях да му подаря един от Побитите камъни край Девня!

* * *

Стана обществено достояние и част от приятелския разговор между Бойко Борисов и папа Франциск:

- Бонжуар, Ваше светейшество!
- А, тоя поздрав не го знам, ще си го запиша, за да го ползвам на „Урби ет Орби“.
- Как сте?
- Как да съм, Бойко – срещам всекакви луди, които като дойдат при мен все едно са цунали папата по...
- Абе, Ваше светейшество, верно ли не сте гледали телевизия от 1990 г. насам?
- Верно е, Бойко.
- Стига, бе! Ти значи не си гледал как думнах Чакъра?! Да ти призная – по едно време ме даваха по телевизията повече, отколкото Рич Форестър!
- Бойко, гледам, че в делегацията ти е и военният министър. Него защо си го довел във Ватикана?
- Ненчев съм го довел, защото исках с очите си да види, че има още една държава, освен България, която няма армия и военна техника!
- Скоро и аз мога да дойда в България и да се полюбувам на прекрасната ви природа.
- Ще се радвам, Ваше светейшество! Мога да ви заведа на лов за мечки гризли, на риболов за сьомга...
- Че в България има ли гризли и сьомга, бе, Бойко? Ти още малко ще кажеш, че ловувате и ягуари!
- Разбира се! В Ловеч един ловец отстреля ягуара Алонсо!
- Дявол да го вземе!
- Моля ви се, не говорете за дявола, че сега е дошъл в България и ми прави сечено.
- Дяволът?
- Да, бе – Моника Маковей!

* * *

Официално беше открит българският Лувър - „Квадрат 500“.

Един от уредниците на музея разказа, че сред експонатите е бил изложен и портрета на Вежди Рашидов като рицар – онзи портрет, който сам падна от една от стените в зала „България“. Уредникът разказа, че и в „Квадрат 500“ е имало проблем с портрета на Вежди Рашидов – пак е паднал – този път под една от масите в музея!

* * *

Делото за укриване на данъци от сделки със захар срещу Гриша Ганчев започна с фалстарт.

Според вярващи в народни поверия, въпросното дело ще завърши благополучно за Гриша Ганчев, защото собственикът на „Литекс“ е поръчал на кмета на Нова Загора да поръси пред Специализирания съд със захар за кадем!

* * *

Софийската градска прокуратура пък прекрати разследването за побой над Октай Енимехмедов.

След това решение, близките на Енимехмедов се усъмниха дали разследването не е било водено от следовател Делян Пеевски.

* * *

Тази седмица попаднахме на следното рекламно съобщение: „Харесва ви да ядете 20-годишно ирландско месо? Харесва ви да ядете пилешки дюнер с добре изпечен хрупкав червей? Благодарете на Агенцията за безопасност на храните и такса „Спокойствие“!“

* * *

По повод на завършването на Лот 2 на Автомагистрала „Марица“, премиерът Бойко Борисов обеща на старозагорци да ходят за два часа в Истанбул на кафе.

- Доволни ли сте? - попитал старозагорци Борисов.
- Доволни сме, – отвърнали му те – само едно не ни е ясно – после кой ще връща парите на „Авиоотряд“ - а за тия полети до Истанбул?

* * *

Патриотичният фронт заплаши, че може да оттегли подкрепата си за правителството, ако до 1 юли не бъдат изпълнени 7 искания.

Политически анализатори предрекоха какво ще стане на 1 юли, когато е и Джулая морнинг - „патриотите“ ще посрещнат Слънцето в Банкя и ще му кажат: „Извинявай, мило другарче, повече няма да правим така!“

* * *

На наградите на БГ радио министър Лиляна Павлова обяви Криско за изпълнител на годината.

Участието на Лиляна Павлова не е случайно – все пак тя награди изпълнител, който пее за магистрали!

* * *

Въпреки грандиозния корупционен скандал във ФИФА, Сеп Блатер беше избран за пети път за президент на футболната организация.

Така Сеп Блатер вече е известен като футболния Гого Лозанов!

* * *

Според актуално проучване редовният секс вдига заплатата и обратното  - колкото по-малки са интимните ласки, толкова по-малка е и заплатата.

От това проучване може да се направи изводът, че служителите на мина „Чукурово“ и на ВМЗ „Сопот“ от няколко месеца не са правили секс!

* * *

Известният актьор и режисьор Жерар Депардийо обяви в интервю, че е готов да умре за Русия. По този повод Владимир Путин се обадил на Депардийо и го попитал:

- Жерар, наистина ли си готов да умреш за Русия?
- Разбира се, Владимир Владимирович!
- Добре тогава, утре заминаваш за Донецк!

* * *

В списъка на Путин с чужденците, които са готови да умрат за Русия, вече фигурират имената на двама души – Жерар Депардийо и Волен Сидеров!

* * *

Германка на 65 години роди четиризнаци. Очаква се първата дума, която да кажат четиризнаците, да бъде „бабо“!

-----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"