Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тротоарите и малките улички в София също ще почнат да бъдат обновявани.

"Ще започнем следващия месец от тротоарите. През последните години изпълняваме ясна програма, за съжаление не е възможно, 3500 км е дължината на улиците в София, можете да си представите колко магистрали са това," обясни столичната кметица Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Тя каза още, че се предвиждат 32 километра ремонти на улици тази година и 28 км на тротоарите.

"Тази година продължава реконструкцията на Северен парк, един парк, който беше забравен през годините, от миналата година започнахме реконструкцията на парка, и сега предстои да бъде завършен този етап, с много красиви алеи, детски пощадки, това са 3 милиона лева, инвестирани в този парк.“

Фандъкова обърна особено внимание на строителството.

“Това лято продължаваме с многомащабната строителна програма, за да подобрим инфраструктурата на града. С инвестицията в градския транспорт предстои да пуснем последните от новите 126 автобуса, това са 11 автобуса, които ще бъдат пуснати в следващия месец, и в същото време провеждаме процедура за още 110 нови автобуса. Така че в последните две години подмяната на средствата на градския транспорт са видими,“ каза тя.

По отношение на критиката за лошото състояние на малките улици и тротоари, тя отбеляза, че са се фокусирали първо върху основни пътни артерии като Цариградско и Ботевградско, които преди 5 години са били буквално опасни за шофьорите.

До края на годината ще има общо 80 сгради на детски градини, построени от 2006 г. насам, което са нови места за близо 13 000 деца, похвали се Фандъкова.

Фандъкова коментира и защо се налага такава мащабна реновация на Борисовата градина. Там вече тече конкурс и са избрани 7 финалисти.

"Тук въобще не говорим за строителство, не говорим за ремонт, ремонтът на Борисовата в момента тече. Важно е да кажем, че подробен устройствен план градината не е имала досега, и това е позволило в годините на прехода големи части от градината да се завземат от частни интереси. Всъщност целта на плана не е да застрояваме, а напротив, да приобщим тези територии, или поне част от тях, към територията на градината, и те да останат за градината. Борисовата градина е в голямата си част паметник на градинското и парковото изкуство, така че моята, лична, като кмет е че тя трябва да остане във вида, в който е проектирана, разбира се да се ремонтира, реставрира, да е по-приятна за разходка. Нашата амбиция е да се опитаме наистина да върнем част от това, което е загубено в годините, и със сигурност не е в интерес на много хора, затова има и много спекулации по тази тема."

Ключови думи

Коментари

Колко му е да се изсече и бетонира. Дървесината може да се продаде, а върху бетона може да се социализира някакъв атракцион и да се късат билетчета. После, др. Старчев с охота би продал по още едно копие от трите скулптури, които е създал пред дългия си и безполезен живот -- въпросът е да се изгради подходяща осмоъгълно-петоъгълна структура, по която да се разположат.

минувач

ама как лъже тая селяндурка без не се черви. откъм токуда изпонасякоха още 20-тина декара, правят "канализация". 70-80 годишни дървета. нарочно не се полагат грижи за парковете, за да има повод да ги приватизират. герберастията е по-голем бич и от комунетата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.