Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гигантът във видеосподелянията - YouTube, предлага две нови уникални функционалности за потребителите си, натоварвайки огромните си сървърни пространства още повече. Вече можете да публикувате видеоматериали с 60 кадъра в секунда, и дори да предавате на живо с подобно качество.

60 кадъра в секунда означават по-гладко и по-реалистично представяне на движението във видеото. Феновете на филми, особено на по-старите, твърдят, че 24 кадъра в секунда, на които като стандарт се снимат повечето ленти, оставят малки "дупки" във възприемането на движещия се образ, които въображението ни допълва, и създава тази "магия" на киното. Но 60 кадъра в секунда водят до много по-точно проследяване на по-бързо движещите се обекти, което прави наблюдаването на спорт или видеоигри далеч по-впечатляващо и детайлно.

60 кадъра в секунда не означава забавен каданс, но ако видеото се забави двойно, то ще изглежда далеч по-малко накъсано от стандартен клип на slow motion. 

Тези функции, при това в предаване на живо, засягат именно спортните събития и геймърската аудитория. Възможно е скоро големите притежатели за лицензи за отразяване на състезания да решат да предават на живо в YouTube, където има възможност както да дадат по-добър образ и детайл от стандартния телевизор, така и да спечелят достатъчно пари, че да си заслужват свободния достъп. Представете си да гледаме Гришо далеч от телевизор, без да търсим некачествени стриймове в дълбините на интернета, и то с много повече детайли на играта.

Феновете на игри също ще се зарадват на тази промяна. Повечето компютърни творения изглеждат най-добре именно около 60 кадъра в секунда. Което означава, че пренасянето им в YouTube доскоро ги ощетяваше.

А заедно с новото допълнение, YouTube са добавили опция за хората, които гледат стрийм на живо през техния сайт и са въоръжени с браузър, поддържащ HTML5 (като Chrome, Opera и Firefox) да могат да връщат назад по време на излъчването, а после да наваксват обратно с предаването на живо.

Ключови думи

Коментари

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.