Под ръководството на Районна прокуратура-Елхово се провежда разследване за незаконно превеждане на чужди граждани през българо-турската граница, съобщиха от държавното обвинение. След съвместни действия със следствието, МВР и ДАНС  е разкрит и задържан извършителят на престъплението - Георги Иванов – граничен полицай в ГПУ- Елхово, с месторабота ГКПП Лесово.

На 23 май около 18 ч през ГКПП-Лесово униформеният превел през границата на страната две лица – иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил „Ауди“.

Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си под плоскости за изолация. Униформеният и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед, а иракските граждани са дали показания пред съдия.

С постановление от 24 май Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес Районен съд - Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.