20 години след смъртта на легендарния фронтмен на Nirvana Кърт Кобейн полицията в Сиатъл отново се е заела да рови в материалите по делото. Изненадващо или не, били открити 4 непроявени фотоленти, съобщи местният тв канал KIRO TV. След проявяването се оказало, че на лентите е снимана отвътре къщата, в която на 8 април 1994 г. беше намерено тялото на Кобейн с огнестрелна рана в главата. Самият Кърт го няма на нито една от снимките, но пък се откроявали много детайли от интериора. На две от фотографиите отлично се виждат кутията от пури с лъжицата, спринцовките и запалката - традиционен набор за хероинова инжекция. До тях на пода лежат догорял фас, слънчеви очила, пачка пари, връзка ключове, цигарена кутия и някакви парцали.

Според полицията кадрите позволяват по-детайлно да се проучи мястото, където се е застрелял певецът, защото снимките са с много по-високо качество, отколкото използваните преди 20 години от разследващите фотоси от фотоапарат Polaroid.

Полицаите твърдят, че фотографиите не съдържат нищо сензационно и няма да променят досегашната версия за самоубийството на Кобейн. Новото ровичкане в материалите било предприето, за да се потърсят отговори на въпросите, които можело да се появят покрай 20-годишнината от смъртта му.

Лидерът на Nirvana беше намерен мъртъв на 8 април 1994 г. в зимната градина на дома си в Сиатъл. Следствието установи, че 27-годишният Кърт първо си е бил свръхдоза хероин, а после се е застрелял с пистолет. Според съдебно медицинската експертиза това се е случило няколко дни, преди да го намерят. Версиите за смъртта му бяха различни, но основната си остана самоубийство поради депресия. По това време Nirvana бяха на върха на славата, кумири на цяло поколение млади хора, продаваха албумите си в невероятни тиражи, а плочата Nevermind с изкупените над 10 милиона копия е смятана от критиците за един от най-добрите албуми в историята на рока. Всичко това обаче извади интровертния Кърт от равновесие. Той още приживе говореше, че иска да бъде извън мейнстрийма и не иска да го занимават с богаташки глупости. Славата и парите обаче не прощават никому.

Напоследък феновете му пък подхванаха кампания за набиране на средства, с които да превърнат имота в Абърдийн, щата Вашингтон, в туристическа атракция. Майката на Кърт – Уенди О`Конър, обяви къщата за продажба миналата година, искайки $500 000. Един от многобройните почитатели на Кобейн обаче решил, че къщата няма да свърши в "лапите на алчен капиталист" и започнал кампанията.