Актрисата от български произход Нина Добрев разчупи мълчанието си и заяви, че не напуска "Дневниците на вампира" заради раздялата си с Иън Съмърхолдър, който е и неин екранен партньор.

26-годишната актриса участваше в първите 6 сезона на култовата за тийнейджъри поредица, чиято последна серия излиза в ефира утре.

Казвала съм го и преди, че не се разделихме, защото нещо лошо се случи между нас и ни липсваше любов или приятелство, казва Добрев пред E!News. Аз го обичам и приятелството ни е силно, продължавам да се интересувам от него. И това няма да се промени. Да, ние сме професионалисти и това е нормално. Били сме приятели преди да ходим заедно и все още продължаваме да сме, добавя тя.

Въпреки че двамата останаха приятели, след като прекратиха връзката си преди две години, досега Добрев пазеше мълчание и за скорошната сватба между Съмърхолдър и актрисата Ники Рийд.

"Когато чух за сватбата, си казах, че това е много хубаво. Те изглеждаха щастливи и аз съм щастлива, затова не знам какъв е проблемът. Драмата е в медиите, а не между нас", смята тя. - Но естествено, ние участваме в тийн драма, шоу, така че всеки гледа да търси конфликта. Ако няма такъв, няма какво да се пише. Но не обръщам внимание на това.

В интервю за сп. Self, чията корица Добрев краси този месец, тя казва, че гледа напред към бъдещето и се готви за живота след "Дневниците на вампира".