Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Приеманият за ковчежник на руския президент Владимир Путин Генади Тимченко ще строи българския участък от газопровода "Южен поток". Името на руския бизнесмен оглавява новия списък на финансовото министерство на САЩ на хората от най-близкото обкръжение на владетеля на Кремъл, на които се налагат санкции.

Консорциум, воден от руската "Стройтрансгаз", в която мажоритарен собственик е именно Тимченко, ще строи българския участък от газопровода "Южен поток", съобщи Ройтерс като се позова на свои източници от Москва. Агенцията уточнява, че те са пряко ангажирани с проекта.

Стойността на тръбата на наша територия се оценява за около 3,5 милиарда евро.

Делът на близкия до Путин магнат в компанията "Стройтрансгаз груп"е 63 процента. Генади Тимченко е основател и на компанията „Гунвор“ - един от най-големите търговци в света на енергийни суровини.

В съобщението на американското финансово министерство пише:

„Дейностите на Тимченко в енергийния сектор са директно свързани с Путин. Путин има инвестиции в „Гунвор“ и вероятно има достъп до активите на компанията“.

Веднага след съобщението от САЩ, „Гунвор“ обяви, че Тимченко е продал дела си на своя партньор от Швеция Торбьорн Торнквист.

„Блумбърг“ прогнозира наложените санкции да отблъснат партньорите на „Гунвор“ сред производителите на петрол, търговци и банки.

През 2012 г. приходите на „Гунвор“ са били 93 млрд. долара, в нея работят 1600 души. Компанията търгува с петрол от 35 държави. Управлява се от Женева.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.