Джоуи Саладс е известен YouTube-шегаджия, който често организира сложни майтапи, записани от разстояние със скрита камера. Понякога просто паркира на 10 см от съседната кола и заснема нелепите опити да шофьора да се вмъкне във возилото си. Друг път приготвя експлодираща бутилка с кетчуп. Но едно от последните му видеа е посветено на простичък социален експеримент - колко лесно е да отвлечеш дете от детската площадка?

За целта Джоуи се въоръжава с малък и много сладък пудел. Нищо не се прави без знанието на родителите - той предварително ги предупреждава, че провежда експеримент, и ги пита: "Казвате ли на детето си да не говори с непознати?" Разбира се, отговарят майките. "Мислите ли, че ще говори с мен?"

Родителите са напълно уверени, че детето им ще ги послуша. Шокът им, когато Джоуи след няколко реплики хваща детето под ръка и го повежда нанякъде, е очеваден.

Няма нищо секретно - влогърът просто се приближава до детето, показва му малкото куче, пита го "Харесваш ли кутрета?", "Познай името му?", "Имам още много кутрета, искаш ли да ти ги покажа?" и детето тръгва с него.

"Над 700 отвличания на деца се случват всеки ден, или четвърт милион годишно. В безопасност ли са децата ви?" предупреждава Джоуи в края на видеото.