"Литекс" и "Локомотив" (София) играха предпазлизо и страхливо за 0:0 в пореден мач от втората фаза в първата шестица на "А" група. Така двата отбора направиха услуга на ЦСКА, който съхрани шансове да попадне в топ 3, стига да почне да вкарва голове.

"Железничарите" имат 51 точки, "оранжевите" - 48, "червените" са с 47, а "Берое" догонва с 45. "Лудогорец" е далеч напред с 58.

На стадиона в Ловеч тимовете на Красимир Балъков и Димитър Васев изиграха много слабо първо полувреме, в което по-добрите положения бяха за гостите. След почивката съперниците поотвориха играта си и по-смело тръгнаха в атака. Размениха няколко опасности, но не успяха да си отбележат голове. Като цяло слаб мач, след който по-доволни си тръгнаха "червено-черните".

По-рано днес "Лудогорец" прекъсна серията от два мача без победа с 3:1 на терена на "Ботев" (Пловдив). По-интересно бе на трубините, където фенове на "канарчетата" недоволстваха срещу своите шефове и изпълнителния директор на "орлите" Ангел Петричев. Размина се без инциденти след намеса на полицията.