"Изпратил съм вицепремира Бъчварова да остави един полицай и най-мразя подобни неща, да се струпва полиция в един подобен случай. Идете и си оправете бакиите. Не искам държавата и институциите да бъдат замесени в частен съдебен спор". 

Това каза пред ТВ 7 премиерът Бойко Борисов, по повод случващото се в телевизията.

"Аз не съм идвал в ТВ 7 от момента, в който направихте всички глупости в Костинброд", допълни премиерът, припомняйки аферата "Костинброд" по време на парламентарните избори през 2013 г. Тогава именно ТВ 7 съобщи, че се готви фалшификация на вота като складирани бюлетини в печатницата в Костинброд са подготвени за разнасяне из страната.

Борисов не спести и излъчванията на ТВ 7 на агитки, които протестираха пред дома ми.  "Това, което вие правихте пред дома ми... Вие ако бяхте журналисти с етика тогава, щяхте да напуснете. Но личните неща нямат никакво значение. Аз съм изпратил човек да се намеси, да се спазва закона", обясни Борисов.

Той заяви, че ще поиска от Бъчварова да накаже този, който е разпоредил прекомерно полицейско присъствие. Според него в такива случаи се пращат двама полицаи, а ако не се изпълнява закона си има надлежен ред.

"Ще разпоредя проверка и който е изпратил толкова полицаи да бъде отстранен от работа. Този панаир нито е в синхрон с моето управление, нито със стабилността и спокойствието в държавата. Не търсете никакви политически потиви по случая", обобщи Борисов.

Малко преди това премиерът написа на личния си профил във фейсбук следното:

"Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред.

Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано.
Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички!"

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова беше посрещната с викове "Оставка" и "Мафия" пред сградата на ТВ7 около 16,20 ч. Тя каза, че доколкото е имала време да се запознае със случая, е имало двуседмично уведомление от частните съдебни изпълнители до медията, след което следва влизане и изземване на имущество.

"Медиите също равни пред закона закона. Винавен е този, който е заложил телевизията", обясни тя действията на МВР.

Формално заповедта е издал професионалният ръководител - главният секретар Георги Костов. Бъчварова дойде на мястото с директора на СДВР Младен Маринов.

Запитана нужно ли е да има 85 униформени, хвърлени срещу една медия, тя отговори, че трябва да се запознае с числеността и ако са много, ще разпореди да бъдат изтелгени. Според Бъчварова първоначално са били пратени само 5-има полицаи да охраняват изземването. Възникналото напрежение наложило изпращането на подкрепления.