Нали не го вярвате това с отнемането на лицензите на ЕРП-тата! Колкото и страшни закани да реди икономическият министър Драгомир Стойнев, той не е такъв човек! Добрите му очи го издават!

Той само иска да е смел и решителен, да удари с юмрук по масата, да покаже характер в централната новинарска емисия... И ако може левицата да изкара поне един мандат повече от ГЕРБ на евроизборите през май. Това иска Стойнев. Това искат другарите му от "Позитано". Това иска и  европейския ПЕС. Всеки мандат ще е важен.

Какво искат ЕРП-та, чиито собственици са от държави членки на ЕС, в случая изобщо не е важно. Пък и са свикнали. Преди година енергийният регулатор пак бе тръгнал да им взема лицензите по заръка на Бойко Борисов. След като той падна на ниско, ДКЕВР проверява, проверява пък после се отказа от свише спуснатото идейно озарение да ги наказва. Така че ЕРП-тата вече са я играли тази игра.

Не трябва да си особен пророк, за да прозреш, че пак ще имаме дежавю.

Но въпросът е за инвестиционния климат. Новини за отнемане на лицензи на компании като ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-ПРО в никакъв случай не го подобряват. А после се чудим защо у нас не идват хора, които да инвестират и да откриват работни места.