БСП е готова да поиска оставки заради инцидента в Лясковец, при който загина един полицай, а други трима бяха ранени. От партията очакват да видят резултатите от разследване на трагичния случай. Заради него от опозицията вече поискаха оставката на вътршния министър Цветлин Йовчев и на главния секретар на МРВ Светлозар Лазаров.

"Ще настояваме за пълно разплитане на случая - до най-малката подробност, довела до тази трагична грешка, при която обществото беше защитено, но загина полицай", каза Атанас Мерджанов, шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Ако резултатите от разследването го налагат, от БСП ще настояваме и за оставки", допълни той.

На заседанието на вътрешната комисия утре ще бъдат изслушани Светлозар Лазаров и зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов, обяви Мерджанов. Комисията този път ще бъде открита за медиите заради значимостта на случая.

Към момента няма да бъде създавана анкетна комисия в парламента за Лясковец, каквото предложение имаше от ГЕРБ."Няма нищо лошо, но след като са назначени проверки по случая, след като има извършен преглед за всички онези дейности, които доведоха до тази тежка ситуация и едва тогава, ако се прецени, да бъде създадена парламентарна анкетна комисия", каза Мерджанов.

"Не прави добро впечатление бивши професионалисти и хора, работили в службите да заемат такива категорични позиции, тъй като и те имат принос за настоящото състояние на МВР", коментира Мерджанов, като вероятно имаше предвид острите критики по медиите на вътрешния министър в кабинета "Станишев" Румен Петков, вече член на АБВ. 

"Бяха лансирани много версии. От разговорите ми с главния секретар останах с впечатлението, че са неверни", обясни Мерджанов. Според него подобни спекулации трябвало да бъдат или потвърдени, или опровергани. "Обществото трябва да знае цялата истина", смята депутатът.