Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера се навършиха десет години откакто България подписа договора си за присъединяване към Европейския съюз. Социалните мрежи естествено не подминаха темата. Наред с поздравленията се чу силно и гласът на набъбващия роден евроскептицизъм. Защо ни беше този Европейски съюз? Какво хубаво видяхме от него? Само ни скара с Русия. Кой ни пита искаме ли да влизаме? Хайде да излезем.

Бегъл поглед върху социологическите анкети е достатъчен, човек да разбере, че това е гласът на малцинството. Допускам, че сред него немалко позират като “антисистемни”, но едва ли сериозно мислят това, което говорят. Други го говорят срещу заплащане. Колкото и жалко да е това малцинство, то е подозрително гласовито. Затова си струва да му се отговори.

Който иска България да излезе от Европейския съюз, иска:

(а) българската икономика да изгуби 70 на сто от пазара на износа си;

(б) да се върнат митата и с тях българската продукция да се прости и с малкото си конкурентоспособност;

(в) българските земеделци да не получават европейски субсидии, т.е. съвсем да закрием земеделието;

(г) България да се лиши от 76 на сто от публичните си инвестиции (в инфраструктура, природна среда, икономическо и социално развитие). Сега те идват от еврофондовете. Ако ги нямаме, не метро, не магистрали, дупките по пътищата няма да има с какво да запълним. Няма да остане какво да се краде дори;

(д) да се върнат границите. Да пътуваме пак с визи. Децата ни да не могат да учат където искат в Европа, братята и сестрите ни да не могат да отидат да работят там. Студентите ни да не ползват обмена по “Еразъм”. Учените ни да не ползват финансиране по “Хоризонт 2020″. Западът да започва от границите на Сърбия и на Бившата югославска република Македония. Защото след 10-15 години те ще са готови за членство.

Как да наречем българина, който иска това? Оставям отговора на читателите.

Добре, Европа е лоша. Защо тогава всички бягат в нея? Защо дават последните си пари на трафикантите? Защо са готови да се удавят в Средиземно море, само и само да стъпят на брега ѝ? Защо драпат да отидат при омразните си колонизатори? Дето бият негрите. Защо не бягат при Путин? Я каква голяма, богата и силна страна има той!

Защо дори сърбите, които европейските сили два пъти бомбардираха след Втората световна и след Студената война (1994 и 1999 г.), искат и те в тази лоша Европа? Защо идват в Брюксел с нейно посредничество да преговарят с косовското правителство? С тази зла Европа, която в кризата (1999-2000 г.) взе страната на косоварите.

Защо и СИРИЗА, и “Подемос”, дето така проклинат финансовата политика на ЕС, искат все пак страните им да останат в него?

Зарежете и тези въпроси. Кажете само какво да избере България на мястото на ЕС? Да станем Швейцария на Балканите? Да, но Швейцария има банки, а ние имаме КТБ. Швейцария има часовници, а ние – чушкопеци. Швейцария е богата. Ние сме бедни. Богат и независим, може. Дори на Балканите. Но бедни и независими не са ми известни. Нито хора, нито държави.

Да, Норвегия гласува на два референдума против присъединяване към ЕС. Но Норвегия има нефт, газ, сьомга и чер хайвер да захранва цяла Западна Европа. А ние вече внасяме домати от Перу.

Да, голяма част от англичаните сериозно искат страната им да напусне ЕС. И нищо чудно дори референдум да направят за това. Но и да напуснат Европа, те пак ще останат най-добрите приятели на Америка. Пак ще са една от водещите в света икономики, ядрена сила, постоянна членка на Съвета за сигурност на ООН, един от четирите световни финансови центрове.

Какво ще сме ние, ако напуснем ЕС? Азербайджан, но без нефта и газа. Отговорът е на Кръстьо Преславски - един младеж, който достойно представя България в Европейската комисия.

При все това малцинството пак е тук и пак си знае своето. В Европа е зле, да се махаме. Малцинството трябва да може да казва това. Затова сме демокрация – всеки да може свободно да се изложи. Но това не значи и всеки да може свободно да решава.

Само че у нас този доморасъл “евроскептицизъм” седи там, където трябва да се решава и да се мисли – в парламента, в основни партии, в редакции, в това, което минава за духовен елит. То пише по вестниците, говори по телевизията и никой не го апострофира дори.

Това донякъде обяснява защо живеем зле и все се чувстваме нещастни. Това говорене е пример за свободно скитащи и неограничавани от нищо малоумие и безотговорност, а може би и злосторничество. Не се забелязват никакви гаранции, че достъпът им до важните копчета е изключен.

Това говорене показва, че обществото ни, или поне част от него, отказва да оцени може би единственото хубаво нещо, което му се е случило след Третото българско царство. А, както е известно, който си подритва коматчето, го губи. Намираме се в XXI век. За разлика от нас историческото време напредва. Вече няма начин да живееш хем глупаво, хем щастливо.

Коментарът е от блога на Веселин Желев. Заглавието е на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

помощ!!!

искаме при ХУЙЛО, немедленно...!!!..ха ха ха

Тиквата

Дурак си ти, ама много большой.

гяур

"Евросъюзът е най-хубавото, случило се на България от Третото царство насам." Ама вие сериозно ли, Желев? Това е много слабо сравнение. Аз мисля, че ЕС(ССР) е най-хубавото, което се е случило на България от много по-отдавна - от настаняването на Османското присъствие върху Второто царство. Третото царство е политически некоректен факт - то е установено благодарение на миризливия казашки ботуш, москалската ватенка и предателите сепаратисти (наричащи се подло "опълченци") на Шипка.

Гой Фокс

"Статия", изтъкана от опорни точки, но наши, евролиберални и демократични. Швейцария и Норвегия как ли страдат извън Евросъюза без програма "Еразъм", с граници, визи и мита за износа си, а?

Гергин Борисов

С тая разлика, че Норвегия е член на ЕЕА и като всяка страна-членка има вноска в Европейския бюджет. И с тая разлика, че Швейцария е част от Шенген, и отново - от общия европейски пазар. Невежеството не е аргумент.

алекс

Ама ти си брутално ТЪП бе. Явно си прочел материала по диагонал ако въобще можеш да четеш.Писна ми от бетонирани комунистически кратуни. Все повече се уверявам, че най-голямата грешка на прехода е през 1990г.Трябваше да ви напукаме кратуните и забрана със ЗАКОН.Нямам спомен да съм чул нещо за швейцарски или норвежки комунисти бе тъпанар.

Веселин Желев

Швейцария и Норвегия не членуват в ЕС, но са част от Европейското икономическо пространство. Това означава, че са възприели европейското икономическо законодателство и са отворили пазарите си към ЕС. Защо ли? Освен това те са част и от Шенгенската зона за пътуване без граничен контрол. Свободният свят се интегрира. Защо? Много е лесно да се отгатне с помощта на географска карта или глобус. И най-големите европейски държави вече стават все по-малки пред нововъзникващи икономики и пазари като Индия и Китай например. Европа е осъдена да бъде заедно, ако иска да запази мястото си в света.

D

Да излезем от ЕС? Свободно скитащо малоумие или злосторничество! Злосторничеството е набутването ни в този не европейски а американски съюз, който ни разгради границите за всякаква терористична бежанска вълна и унищожаване на население, национализъм и територия!

SOS

Мисли,разграничавай....И най-вече се информирай и анализирай...Но за това трябва мозък!!!

SRQBoyboy

На човек за да мисли му е нужен мозък. Някой се раждат без такъв и живота им е много лесен - като на червей. те подразбират Европа като дойна крава, която дава безплатно мляко. Няама такава, трябва да си плюеш на ръцете и да си го заработиш. Не искам да обиждам никого, но за противниците на ЕС важи една стара сентенция: прос народ, слаба държава.

плача

Толкова е хубаво...ЕС....стана ми мило :)))

Нали? Ве-чна дру-жба! Ве-чна дру-жба! Ве-чна дру-жба! Ве-чна дру-жба! С ЕСССР от векове за векове!

зеленио чорап

Убао си бееме при тато, преди дваесе и пет годин! Дааа! Я бех на триесе и сичко ми стваше, дааа!!! Сиги, като излееме от ЕС(сср) и се върнем при русняците, па че станем на триесе и сичко че ми става!!! Щото, я се възбуждам много от танкове и подводници, а най-се възбуждам от атомни бомби, дааа!!!

Къде са тия гласове, че нещо не съм ги чул? По-скоро някои хора се плашат и от сянката си. Досега не съм видял някоя публична фигура директно да се обяви срещу членството на България в ЕС. Мисля, че Желев доста преувеличава. Друг въпрос е, че мнозинството от хората у нас с основание си задават въпроса каква бе ползата от това членство.

И аз се питам - по-долните коментатори (гяур, Гой Фокс, D, плача) малоумници ли са? Или организирани зложелатели? И тъй като съм оптимист и родолюбец, се надявам ввсичките тези коментари да са на един и същ човек. Независимо дали е глупак или петоколонник. Но да е един.

гяур

А аз не се питам ти малоумник ли си. То е очевидно.

Развеселен

не мисля, че има риск да излезем от ЕС. За НАТО би имало някакъв натиск, но за ЕС няма как. Без парите на "невъзвращенците" близките им ще погинат от глад по селата и малките градове.

destilator

Моля "евроскептиците" да разгледат картата и да прогледнат ,че България се намира в Европа.Да се опитат да изпратят децата си на уроци по руски и да ги накарат да си купят руска електроника ,кола ,компютър,пералня,телевизор,печка,велосипед да слушат руски парчета или руска чалга. Нека да попитат някой преместил се от Русия - защо не си стои в "прекрасната" си Родина ,а е тръгнал към "лошата" Европа? Сигурно "евроскептикът" ще каже , че в Русия само климата е лош. Кой климат ?

Аз мисля, че трябва да се намери неправителствена организация, която да изготви СПИСЪК на тези двулични българи, които "говорят едно, мислят друго, а вършат трето". Голяма част от тези хора парадират/по телевизията/, че са завършили някакво престижно западно образование. На тези хора децата учат или работят в западните страни. Тези хора явно не виждат по какъв друг начин да се облагодетелстват "по втория начен", освен като подкрепят безумни каузи като тази да излезем от ЕС- дълбоко в себе си те не го искат. Те просто така само се обогатяват финансово. Това нещо го наблюдавам от 25 години...Народе събуди се! А за тези, които все още не са го разбрали ТРЯБВА УПОИТЕЛНО ДА ИМ СЕ ПОВТАРЯ. Иначе България загива...

моето мнение

Ако погледнем българската история от последните 100 години можем да си дадем сметка, че народа е живял най добре когато някой друг го е хранил. Визирам съветското началство. Те ни хранеха, а ние се отплашахне с безгранична вярност, лоялност както се казва сега, митинги, слава на на тоя и ония, паметници, лозунги и други робски атрибути. Това началство си отиде безвъзвратно в историята и никога повече няма да се появи в тази си форма. Сега има ново началство, ЕС и САЩ. От ЕС цицаме пак нещо под форма на пари за разни проекти като този за градинките в София например. Българските гастарбайтери могат да работят из западните краища на ЕС тъй като там има и промишленост и селско стопанство и инфраструктура за разлика от България в която няма вече нищо. И именно защото няма вече нищо, не можем да излизаме от ЕС. Русия определено не ни диша сега. САЩ никога не дават, само взимат. Без ЕС просто ще умрем от глад.

ишш

Вескожелев е великан намъсълта

Твоето мнение е мнение на клошар. Храниш се от отпадъците на другите. Или в мнение на безграмотник за историята на собствения си народ. Освен, ако си част от един друг народ, който се намира на известния адрес на Руското (бивше съветск) посолство.

оинася се за безотечествиника с ник "моето мнение"

всд

Тоя, автора с "ръчната спирачка" в мозъка ли беше? Следва Илиян, давайте :)

Който иска България да излезе от евроколониалния съюз иска да спаси България от : , 1 Въвеждане на нови официални езици при 20% практикуванекато официален от обществото ,в случая на първо време туски ,после арабски и него като колонията франция с 50 % ислямизирано население. 2 Да се спре политиката да въвеждане на колониални съглашателства относно това да имаме забрана да произвеждаме автомобили ,защото това го прави германия ,франция ,да спрат да ни заливат с вносни стоки ,които да подбиват пазара на българското. 3 да се спре с калпавата кампания ,че по ОП Конкурентоспособност сме конкурентни ,защото това не я вярно ,това са производства които много лесно могат да са конкурирани и които постепенно залязват и не намират мяста за реализация в съюза ,а извън съюза се заемат от други евросъюзници и така държавата произвежда за местно потребление ,но за сметка на това унищожава своите родни производства които е имала като държавни и следва политиката на колонизация на запада ,всичко да се приватизира и да бъде в чужди ръце. 4 да се спре въвеждане на еврото и от там още по -силна намеса на европейският съюз върху данъчна ,пенсионна и всякакви икономически системи ,както и върху крайното регулиране на цените.Това от брюксел да наредят какви да бъдат цените на всички стоки ,без да се съобразят с възможностите на икономиката и на населението. 5 Да се предотврати влизането на още мургави събратя ,които да приберем и да ислямизират България ,да бъдем толерантни към гей ценности и всякакви оръжия на сатаната. 6 да се спре превръщането на България в депо за отпадъци и колония на запада ,да се построят ЮП и АЕЦ БЕЛЕНЕ и да се разбере ,че ние общо с евроатлантиците нямаме ,защото имаме най .силната връзка с Русия и по геополитическо местоположение ,както и да се спре умишленото отсабване на държавата ,защото сме в близост до друга силна и християнска като Русия. 7 незабавно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй и понижаане на цената на тока за целият изстрадал български народ. 8Ограничаване на плащането на пенсии на лица осигурявали се в държави членки на евросъюза ,които са български граждани 9 прекратяване на плащането на членският внос от 1 милиард лева годишно и спряно производство ,чрез държавни предприятия ,държавни търговски банки ,застрахователни дружества ,евросъюзнически предприятия които ограбват държавата с милиарди годишно и превръщат народа в роб. 10 да престане да се тиражира ,че ако нямаме еврофондове няма да имаме пътища ,икономика и метро ,което е чудна инвестиция ,пътищата искат хляб и вода както се казва ,искат подръжка ,а по тях минават чужди тирове и превръщат държавата в туристическа атракция ,вместо държава със силна икономика и пълнещ бюджета от държавно производство промишленост. 11 да спре да бъде една унизена смачкана и поругана държава ,каквата е в момента само Скара Бира и Бира Скара ,да има работа за кадърните специалисти ,а не да бягат да запад,защото умишлено не се разрешава държавата да се намесив промишлеността ,а задължително да бъда приватизирано всичко. 12 много са вредите от европейският съюз ,но и подмяна на генофонда ,за някакви смешни субсидии ,които развиват земеделии ,чието зърно се изнася и хлябът и всички хранителни ресурси за безбожно скъпи ,заради гнусния съюз ,тоест излизане от съюза и прекратяване на бързия и лесен износ на природните богатства без мито в евросъюза .Постепенно субсидиите се усвояват от евроатлантически фирми ,дори не от български зърнопроизводители ,тези евросъюзници вземат субсидии ,защото сключват договори за аренда ,а като падне мараториума за притежваане на земя и в офшорки ,ще изкупят всичката земя под краката ни.Уж много земеделие и евросубсиии ,а хранителните продукти скъпи ,защото вкичко се изнася. 13 спиране на този студентопоток за да се годят измислени % на висшето образование и умаловажане на трудноизкараните дипломи и ве още работещите. 14 всички държави от ес затъват в заеми ,защото гонят измислет стандарт на живот ,а в същото време са контролирани от американските варвари. 15спирането на разслоението на обществото с тези евросубсидии ,както и прекратяване на изпомпването на държавата от вносните стоки. 16Прекратяване на подмяната на историята с,едвал и не свързваща ни с добри отношения с румъния отнела ни златна Добруджа ,с германия която дължи милиарди на българската държава ,затова че сме хранили тхната държава през втората световна война ,за да саврагове на Русия ,както и че германия се застъпва за нарязването на България при берлинският договор ,а и при ньойският Много вреди нанесе този зависим от америка колониален съюз и непремеено трябва да се саморазпадне

Вън от ЕС незабавно

България има златни находища ,за милиарди ,,които американските и евросъюзнически колонизатори изпомпмват ,може да се върне истинската икономика и ще бъде в пъти по силна държавата .Незабавно връщане на СССР ,както направи Южна Осетия и прекратяване на колониалният евросъюз.гърция например иска евросъюз ,защото е фалирана умишлено ,премахвайки нейната държавна собственост няма икономика ,а печалбите се изнасят ,въвеждайки еврото и теглейки заеми държавата фалира в пъти по -бързо теглейки заеми ,после ако иска да върне дражмата 1 лев изтеглен заем е няколко пъти драхмата и затова съюзът е колониален.Принуждава те да си в него ,не е взаимно обаче ,да не можеш да съществуваш икономически ,най -неизгоден е за държавите от източна европа ,а авнорът на тази глупост в клуб Z ,или е добре платен от америка ,или от някоя колониална страна ,но спеиално за държави близки до Русия не е изгоден ,защото умишлено ще бъдат отслабвани ,за да не могат да са подкрепа на Русия .

!!!

Идиот!!! Или по-лошо... атакистки боклук!!!

1 евро е няколко пъти драхмата ,затова еврото колонизира ,както и съюза

Малее, какво нападение от путиноиди! Руското посолство не спи!

троловете са се обидили на малоумие, предполагам

Ма как ще излизаме, бе? Нали Бойко ни докара дотам само от техните пари да съществува матряла. Кепенците на икономиката са спуснати отдавна и остава глупавото и щастливо съществуване от подаянията на ЕС-то.

алекс

Брутален кретен..... Толкова си тъп, че сам си противоречиш "Бойко ни докара от 2008г дотам само от техните пари да съществува матряла и Кепенците на икономиката са спуснати отдавна 1991г." Твойте дРУГАРИ опоскаха а Бойко вкара ПАРИ????? МИСЛИ КРАТУНО.

Божидар Божков

Странно как от една страна, според Веселин Желев, ЕС-ът е най-хубавото нещо на света, а от друга цяла България е разочарована от положението в страната. Ей-това не ми се вързва. Няма как да членуваме в такова съкровище, невиждано и нечувано в света, а от друга положението да е от лошо по-лошо, че дори да се е влошило повече от преди да сме станали членове на най-ценното съкровище на света. От друга страна, ако човек се порови в старите книжки, ще прочете как през 1943 година, само две години преди краха на Германия, във вестниците са се появявали същите писания - който иска да излезем от Тройния пакт, иска... (изредени са горе-долу същите неща, дето е изредил Желев). А по времето на комунизма пък пишеха, че който е против социализма, е за... (приблизително същото като това, което е изредил Желев). Изводът е, че нищо не е безалтернативно на този свят. И всеки, който ми пише - ЕС или смърт, има мозък, моделиран по комунистически.

Евросъюзът помага, другарю Божков, ама в кошара не вкарва! Ако сам не си помогнеш, и Евросъюзните пари няма да ти помогнат ...

Зеленио чорап

До другара "Вън от ЕС незабавно"! Другаре робофиле, те тука ви давам оригиналнио текст, написан на родния ни, свещен, православен, създаден от другарете Ленен, Стален, Дугин и други другаре! Езика е россиански, щото россиян и русский (человек) не е едно и също!!! Документо е лично даден от пасоля на Россия и главен губернатор на Задунайската ни губерния. Кто хочет в Болгарию, чтобы выйти из evrokolonialniya Союз хочет сохранить Болгарию от: 1 Внедрение новых официальных языках в 20% praktikuvanekato должностного лица общества в случае первый раз Туска, затем арабской и его, как колонии Франции с 50% ИСЛАМИЗИРОВАННЫХ населения. 2 Чтобы остановить политику внедрения колониальной сговор на этот запрет должны производить автомобили, потому что это делает Германия, Франция, чтобы остановить затопление нас с импортом, что ПОДРЕЗАННАЯ болгарском рынке. 3, чтобы остановить ненадежного кампанию, которая OP конкурентоспособности конкурентоспособны, потому что это не верно, это отрасли, которые могут быть легко подрезать и постепенно настройки и не нашлось места для реализации в Союзе и за его пределами Союза заимствовать evrosayuznitsi друга и так страна производит для внутреннего потребления, но за счет уничтожения своих домашних промышленность, которая, как государства и политики колонизации Запада, приватизировать все и быть в руках иностранцев. 4, чтобы остановить введение евро, а оттуда еще сильнее участия Европейского Союза по налогу, пенсии и всех экономических систем, а также на финальной корректировки tsenite.Tova из Брюсселя заказать то, что являются цены на все товары без соблюдать возможностей экономики и населения. 5 Для предотвращения проникновения более смуглых парней, чтобы пойти домой и исламизацию Болгария, быть терпимым к гей-ценностей и любого оружия сатаны. 6, чтобы остановить преобразования в Болгарии в свалку и не колонии Запада, построить Юпп и АЭС Белене и понять, что мы делаем с evroatlantitsite нет, потому что у нас есть .silnata отношения с Россией и геополитического положения, и чтобы остановить преднамеренное otsabvane состояние, потому что мы рядом других сильных христианских и России. 7 немедленное освобождение 3 и 4 АЭС Козлодуй и снижения цен на электроэнергию на целых болгарского народа пострадал. 8Ogranichavane выплату пенсий лиц, застрахованных в члены ЕС, которые болгарские граждане 9 приостановление выплаты членских взносов 1000000000 лев год и прекратил производство по государственных предприятий, государственных коммерческих банков, страховых компаний, предприятий, которые отнимают evrosayuznicheski государственные миллиарды в год и стать рабом людей. 10 перестают распространять, что если нет средств ЕС не будет иметь дороги и теневой экономики, которая замечательно инвестиции, дороги хотят хлеба и воды, как они говорят, что они хотят поддержку, но пройти их иностранные грузовики и превратить страну в туристический аттракцион, вместо страны с сильной экономикой и наполнения государственного производственный бюджет отрасли. 11 перестать быть подавлено и унижали нарушены государством, что в настоящее время только Grill Пиво Пиво гриль, есть над чем работать кадр специалистов, не бежать на запад, потому что намеренно не позволила государству namesiv промышленности и обязательным приватизировать все. 12 значительная часть ущерба от Европейского Союза, но и замена генофонда, для некоторых смешных субсидий, которые развиваются zemedelii которого зерно экспортируется и хлеб, и все пищевые ресурсы дорогой из-за нечестной Союза, то есть выхода из Союза и прекращения быстрое и Простой экспорт природных ресурсов в ЕС без пошлины .Postepenno субсидий поглощаются евроатлантические компаний, даже не болгарских производителей зерна, evrosayuznitsi принять эти субсидии, потому что контракты на аренду, но, как осенью maratoriuma pritezhvaane за землю и оффшорных компаний, купит все земля под ногами ni.Uzh самого сельского хозяйства и evrosubsiii и продовольствия дорого, потому что vkichko экспорт. 13 остановить этот studentopotok в godyat вымышленный% высшего образования и игнорировать важность дипломов и trudnoizkaranite ве еще работает. 14 Все страны ЕС погрязли в кредитах, потому что погоня izmislet уровень жизни, в то время как под контролем американских варваров. 15spiraneto слоев общества с тех европейских субсидий и прекращение откачки импортных товаров. 16Prekratyavane замена истории, и не только соединит нас с хороших отношений с Румынией приняли наше золото Добруджа, с Германией должен миллиарды болгарского государства, поэтому мы ели thnata страну во время Второй мировой войны savragove Россия и Германия выступает за вырубку Болгарии в Берлине контракта, и в Нейи нанести столько ущерба зависит от колониальной Америки Союза и nepremeeno должны разгадать

щгщ

От си жив бе?

Недоволни от ЕС са мързеливите, полуграмотните, страхливите, простите. Те са чужди в ЕС и ЕС им е чужд.Можещите и работещите са добре, защото са сред свои.

Желев, Евросъюзът е най-хубавото за някои. но не за всички. Както беше казал един наш известен хуморист - държавата за едни е майка, а за други - мащеха. Така е и с любимият ти ЕС. Някои се пооблажиха от него, ама далеч не са болшинството...

Разбирам те. Твоят род е хлебил от СССР дълги години. И сега си капо? Или хлебиш от руското посолство?

ddd

тая статия да не е писал някой третокласник за домашно хаха

еик

Много тъпа и едностранчива статия! Все едно четеш уводна статия на "Работническо дело" от 70-те години :)))

!!!

Тъпак!!! По-лошо!!! Червен боклук!!!

!!!

Я сам фен на весожелеф

Николай

До 2013 г. бяхме платили 10 млрд. евро на ЕС в глоби и ни съдеха за още 14 млрд. евро. Каква печалба, какво чудо ви гони? Печалбата е з атези усвояващи средства по Европейски прогхрами. Към тези пари прибавете членския внос и теглете чертата. Нашият пазар е на Изток.

Гларус

Отново, който не обича ЕСССР бил русофил... Черно и бяло, типично по тролски. ЕС като икономическа структура си е много ок, но като политическа е вреден и точно това е на път да го разпадне. Че се създават камари над държавни институции, които творят над държавни правила и закони, някакви хора се изживяват като президенти и външни министри на ЕСССР. Това е пълен булшит! Такива идиоти станаха за смях с мощността на прахосмукачките, щастливите кокошки, правите краставици и гей браковете. Всяка страна си има своята история, култура и особености и е добре да си ги съхрани. Да сме загубели пазар - ами че ние и сега не сме конкурентни, нито субсидиите ни са същите, нито лихвите по кредитите. Като ни наводниха с евтини вносни стоки ние и без друго фалирахме, автора да се разходи из провинцията да види каква пустош и разруха е, като след война. Като се върнат митата това ще значи, че ще има мита и за вносните стоки, с което държавата може да защити своите производства, нещо което ние не направихме. Публичните ни инвестиции сме си ги платили в пъти вече. Из Българи шетат всякакви чужди юридически лица и кой концесийка, кой ЕРП, кой централа или нещо друго апетитно е захапал и всичко генерирано там изтича навън. Хората не живеят по-добре от преди. Пълно е с бездомни, пенсионерите оцеляват на ръба на физическия минимум, не са потекли обещаните реки от мед и масло. Вместо това си затворихме блоковете на АЕЦ-а предсрочно, провалихме си няколко важни други проекти само защото са руски и си оставяме най-бедната държава в Европа, каквато не бяхме, когато влязохме в ЕС!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.