Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През уикенда барабанистът на "Бийтълс" Ринго Стар бе въведен в залата на славата на рокендрола. Ето какво каза на церемонията по този повод Пол Макартни, също член на "великолепната четворка" от Ливърпул:

"Окей. Ринго Стар е роден в Ливърпул и е имал тежко детство. Наистина тежко детство. Но имаше красива майка, Елзи, и чудесен втори баща - Хари. Двамата имаха наистина големи сърца, прекрасни хора, които обичаха музиката. И така в един момент от трудното си детство Ринго се сдоби с барабан. Ринго получи барабан! И това е. Сега беше барабанист.

По-късно той се присъедини към група, която се казваше "Рори Сторм енд дъ Хърикейнс". Ние видяхме тези момчета, когато свирихме в Хамбург. Ринго беше като професионален музикант. Ние просто се свирехме и се мотаехме, но той имаше брада - това е професионално. Имаше костюм. Много професионално. И той стоеше в бара и пиеше бърбън със сода. Никога не бяхме виждали някой като него. Приличаше на пораснал музикант.

Както и да е, сприятелихме се с него и той идваше вечерта, когато свирихме, и дори поръча няколко песни. Една вечер нашият барабанист Пит Бест отсъстваше и Ринго го замести. Помня този момент. Пит беше велик и ние имахме хубави моменти с него. Но аз, Джон и Джордж, Бог да ги благослови, бяхме отпред и пеехме и сега зад нас беше това момче, с което никога не бяхме свирили. Помня момента, в който той започна да свири - мисля че беше What'd I say на Рей Чарлс. Повечето барабанисти не успяваха да се справят с партията на барабаните. Но Ринго я разби. Спомням си момента - стоях там, погледнах Джон, после Джордж изражението на нашите лица беше като fuck you, what is this? В този момент бе истинското начало на Бийтълс.

По-късно започна великото пътуване на четирите момчета от Ливърпул. Свирихме в клубове и бални зали в Англия, получихме малко работа в Европа, след това дойдохме в Америка. Бяхме в хотелски стаи заедно и това ни сплоти. Живеехме, все едно всеки е в джоба на другия. Това беше прекрасно. В един момент отидохме в шоуто на Ед Съливан и станахме наистина известни. 

Беше толкова красиво. Както казват всички барабанисти, той (Ринго) е нещо толкова специално. Останалите банди винаги се оглеждат - дали барабанистът ще забърза или ще забави. Няма нужда да се оглеждаш, когато зад теб свири Ринго.

За мен е голяма чест да го въведа в Залата на славата на рокендрола в Кливлънд тази вечер".

Източник Rolling Stone

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.