"Лудогорец" показно обърна "Литекс" с 3:1 и може би окончателно заличи въпросителните около шампионската титла. "Орлите" бяха догонващи на стадиона в Разград, но направиха обрат, а при 1:1 останаха с човек по-малко, но въпреки това продължиха да мачкат своя противник. Което за пореден път дава отговор за разликата в класите между "Лудогорец" и останалите в "А" група.

А "оранжевите" поведоха в 19-ата минута чрез Йонсен, който реализира първото си попадение в родния елит след подаване на Румен Руменов. В 38-ата минута Жуниор Кишада изравни - 1:1. А домакините пропуснаха да направят пълен обрат още до почивката.

През второто полувреме "Лудогорец" засили натиска, но в 56-ата минута голмайсторът Кишада си изпроси набързо два жълти картона и бе изгонен. Шампионите останаха с 10 души, а обстановката се поизнерви, но въпреки това дори за миг не искаха да изпускат инициативата и гоненето на трите точки.

Съдията Ивайло Стоянов пък продължи с активната употреба на жълтите картони.

Този път Козмин Моци се прояви в добра светлина за своя тим - в 76-ата той направи 2:1 с глава след центриране от свободен удар. Домакините направиха куп пропуски и попадението на румънеца дойде напълно логично. "Литекс" пък едва излизаше от половината си.

В 82-ата числеността на силите на терена се изравни, след като Румен Руменов изгуби самообладание и също видя втория жълт, а оттам и червен картон.

В последната минута Даниел Абало направи 3:1. "Лудогорец" спечели за пореден път срещу "Литекс", този път не с 5:0, но достатъчно убедително, още повече след "любезностите", които размениха двата клуба с изявления и декларации преди броени дни.

Моци и компания дръпнаха с 9 точки аванс пред ЦСКА преди утрешното домакинство на "червените" срещу столичния "Локомотив".